Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Aς προσέχουμε λίγο ...Κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι στη Ζουράφα – Τι λένε οι Λιμενικοί;


Την ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή της νησίδας Ζουράφα ζητούν οι Λιμενικοί, καθώς παρατηρείται προσπάθεια τεχνητής έντασης από την πλευρά της Τουρκίας.

Οι Λιμενικοί έχουν καταγράψει τουρκικές κινήσεις που πιθανώς να στοχεύουν στην πρόκληση τεχνητής έντασης στη νησίδα Ζουράφα.

Το θέμα αποκτά σημαντική διάσταση, καθώς φαίνεται πως δεν έπιασαν οι τουρκικές κινήσεις στα Ίμια τις τελευταίες εβδομάδες. Ενδέχεται συνεπώς το κλίμα της τεχνητής έντασης με αφορμή τον "πόλεμο της τσιπούρας" να επιχειρηθεί με μεταφερθεί στην Ζουράφα.

Η ιστοσελίδα e-evros.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο των Λιμενικών Θράκης κ. Αθανάσιο Ζησίδη για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Ο κ. Ζησίδης υποστήριξε πως «Οι παραβιάσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στη θαλάσσια περιοχή της Ζουράφας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα με τους Έλληνες αλιείς. Από την πλευρά μας γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε πλαίσια πάντα φιλικά.

Εφιστούμε την προσοχή για τη σωστή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και προσπαθούμε να πείσουμε την ηγεσία μας στο να ενισχύσει την περιοχή μας με τα κατάλληλα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό και ίσως τη συνδρομή μεγαλύτερου σκάφους (πολεμικού) για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

Προφανώς οι Τούρκοι εφαρμόζουν την τακτική της τεχνητής έντασης που στην παρούσα φάση τους βολεύει για να μπορέσουν να διαχειριστούν τα εσωτερικά τους προβλήματα και έτσι δεν πρέπει να υπάρχουν λόγοι ανησυχίας».

Η νησίδα Λαδόξερα ή Ζουράφα που βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης, το 2016 ουκ ολίγες φορές βρέθηκε στο επίκεντρο εξαιτίας των παραβιάσεων στη θαλάσσια περιοχή. Μια νησίδα που χαρακτηρίζεται ως ζωτικής αξίας με τεράστια εθνική σημασία λόγω της γεωγραφικής της θέσης.
Στο νησί υπάρχει ένας φάρος και βρίσκεται 22 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη.


from The Secret Real Truth http://ift.tt/2isr3Fs
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου