Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Σε αυτά τα δύο σημεία χτυπούν τον Ελληνα και τον τσακίζουν ολοκληρωτικά

 
Του Στρατή Μαζίδη
Στα χρόνια του Μνημονίου παρατηρούμε ότι τσακίζονται δύο βασικά χαρακτηριστικά της νεοελληνικής κοινωνίας. Το σπίτι και η επιχείρηση.

Δεν πιστεύω πως η αρχική πρόθεση των δανειστών δεν ήταν να βοηθήσουν, τουλάχιστον όπως αυτοί εννοούν τον όρο "βοήθεια" άλλωστε ένα σκάσιμο του κανονιού το 2010 και η μπάλα θα έπληττε θανάσιμα τις γαλλογερμανικές τράπεζες.

Διαπίστωσαν όμως πως οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν σκοπεύουν να διώξουν όσους πλεονάζουν σε συγκεκριμένες θέσεις στο Δημόσιο ή να βάλουν ένα φρένο στις συντάξεις όσων κάθονται από τα 40 τους! Άλλωστε και ο μποναμάς του Τσίπρα κατευθύνθηκε σε χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή όσους είτε δούλεψαν λίγο είτε δεν έβαλαν χρήματα στο σύστημα.

Κάπως έτσι βρήκαν την ευκαιρία να μας τσακίσουν. Η χώρα μας υπήρξε ένα κράτος με τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης αλλά και μικρών επιχειρήσεων / επαγγελματιών. Αυτό μεταφράζεται διαφορετικά και ως μια χώρα με μεγάλο ποσοστό ανεξάρτητων ανθρώπων.

Ωστόσο η ιδιοκατοίκηση κατήντησε κατάρα. Η περήφανη διαπραγμάτευση του Βενιζέλου το 2011 που έδιωχνε τους τροϊκανούς, έφερε το ΕΕΤΗΔΕ (ΕΝΦΙΑ). Για αθροίστε, πόσα χαράτσια έχετε πληρώσει από τότε μέχρι σήμερα. Μήπως υποστήκατε λοιπόν ένα κούρεμα καταθέσεων και δεν το ξέρετε;

Και τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έρχεται το περιουσιολόγιο, τάχα για λόγους νοικοκυροσύνης λες και ένας πολίτης που δήλωνε εισοδήματα και πλήρωνε φόρους έχει υποχρέωση να δηλώσει τι έκανε με τα υπόλοιπα λεφτά του. Πώς όμως θα του τα ξεκοκαλίσουν κι αυτά;

Όσο για την επιχειρηματικότητα; Και εδώ οι συνεπείς χτυπήθηκαν αλύπητα. 

Αρχικά είχαμε το ξανά βενιζελικής έμπνευσης τέλος επιτηδεύματος. Πού ακούστηκε να επιχειρείς, να παράγεις πλούτο, να πληρώνεις φόρους και εισφορές αλλά να τιμωρείσαι με ένα ποσό από 650 έως 1000 ευρώ;

Καταργήθηκε το αφορολόγητο διότι όλοι οι επαγγελματίες θεωρούνται a priori φοροφυγάδες και επιβλήθηκε προκαταβολή φόρου 100% για το επόμενος έτος.

Για να φτάσουμε στο τελειωτικό χτύπημα. Το νέο σύστημα εισφορών του ΟΑΕΕ όπου ειλικρινά κανείς δε γνωρίζει, αν φυσικά αντέξει, τι σύνταξη θα δικαιούται. Ακόμη και όσοι εργάζονται ως υπάλληλοι, δηλαδή έχουν ΙΚΑ κι απαλλάσονταν με τον 2084 του 92 από την υποχρέωση να πληρώνουν το τότε ΤΕΒΕ αν εξασκούσαν και δεύτερο επάγγελμα, καλούνται να πληρώσουν.

Προφανώς προτιμάται να κλείσει πχ τα βιβλία του ένας συνεπής ελεύθερος επαγγελματίας ή μια μικρή επιχειρήση που συντηρούσε δύο οικογένειες στο βωμό ενός ληστρικού υπολογιστικού συστήματος εισφορών.

Συνεπώς καλείστε να μην έχετε σπίτι δικό σας, να πάτε στο ενοίκιο και να βρείτε μια εργασία με ελάχιστα κατοστάρικα το μήνα. Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και ήδη το έχουν υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό.




freepen.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2iisrdl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου