Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ποιος πληρώνει με 400.000 $ την «ευφράδεια» του Ομπάμα;

 
Η εμφάνιση αυτή έχει ήδη πυροδοτήσει έντονη κριτική, αφού ο 55χρονος πολιτικός δέχθηκε να μιλήσει ενώπιον των τραπεζιτών της Wall Street, που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει κάποτε σκωπτικά "fat cats" («παχιές γάτες») λόγω των εξωφρενικών απολαβών τους. Τώρα ο ίδιος συμφώνησε στην τιμή των 400.000$!
«Κρύβει μια δόση ειρωνείας κι υποκρισίας το ότι ο Ομπάμα βγάζει τώρα λεφτά από τους ανθρώπους που ο ίδιος είχε επιτεθεί κάποτε για τα παχυλά τους εισοδήματα», σχολίασε στη New York Post ο Δημοκρατικός πολιτικός σύμβουλος Χανκ Στάινκοπφ.

Ποια είναι η Cantor Fitzgerald και με τι λεφτά πληρώνει τον Ομπάμα;

Η Cantor Fitzgerald, μια σημαντική χρηματιστηριακή της Wall Street, έχασε 658 από 960 υπαλλήλους της, όταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου καταστράφηκε στις 11 του Σεπτεμβρίου 2001 από τις «τρομοκρατικές επιθέσεις». Αλλά όταν το 2013, μετά μια μακρόχρονη αγωγή κατά της American Airlines, διευθετήθηκε αποζημίωση 135 εκατομμύρια δολάρια, τα έσοδα δεν πήγαν στις οικογένειες των νεκρών.
Κατά τη στιγμή του διακανονισμού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cantor, Howard Lutnick, εξέδωσε δήλωση: «Για τις ασφαλιστικές εταιρείες, αυτό ήταν απλά μια άλλη περίπτωση, απλά άλλη μια διευθέτηση, αλλά όχι για εμάς. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ, και δεν πρόκειται ποτέ, να το θεωρήσουμε κάτι συνηθισμένο. Για εμάς, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να περιγράψει αυτό το συμβιβασμό με ακατάλληλος λέξεις όπως συνηθισμένο, δίκαιος και λογικός».
Αλλά ο Lutnick και οι συναδέλφους του συνεργάτες της Cantor, κράτησαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του theintercept ένα μέρος των χρημάτων για την επιχείρηση και το υπόλοιπο για τον εαυτό τους, ανάλογα με το μέρισμα στην εταιρεία τους. Ο Lutnick, ο μεγαλύτερος εταίρος της επιχείρησης, μπορεί να πήρε μέχρι και $ 25 εκατομμύρια.
Και σύμφωνα με τις Liz O'Brien και Marilyn Rocha-Carmo, δυο χήρες από τους υπαλλήλους της Cantor που σκοτώθηκαν την 11η Σεπτέμβρη, η εταιρεία δεν τους ενημέρωσε καν ότι είχε καταθέσει αυτή την αγωγή. Μέχρι το 2014, ελάχιστα από τα χρήματα της αποζημίωσης αποδόθηκαν στις οικογένειες των θυμάτων. Η αγωγή είχε γίνει «για απώλεια ιδιοκτησίας και διακοπή εργασιών».
Τα γραφεία της εταιρείας της Νέας Υόρκης βρίσκονταν στους ορόφους 101-105 του One World Trade Center όταν η Πτήση 11 της American Airlines  χτύπησε τον πύργο μεταξύ των ορόφων 93 και 99 στις 08:48 π.μ. Όποιος βρισκόταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή είχε παγιδευτεί και δεν είχε κανένα τρόπο διαφυγής. Κανένας από τους υπαλλήλους της Cantor που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα γραφεία της δεν επέζησε. Πολλοί βρήκαν τον θάνατο πηδώντας από τους ορόφους της Cantor Fitzgerald.
Ωστόσο, ο ίδιος Lutnick δεν ήταν ακόμα στη δουλειά γιατί πήγαινε το γιο του στην πρώτη μέρα του νηπιαγωγείου. Όμως, ο αδελφός του Gary, ο οποίος εργαζόταν επίσης στην Cantor, ήταν ήδη στο γραφείο του και σκοτώθηκε.
Ο Lutnick βιάστηκε να περικόψει τους μισθούς των 658 εργαζομένων, πριν ακόμα επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκρό προκαλώντας την οργή των συγγενών τους.
Η Cantor Fitzgerald ιδρύθηκε το 1945, από τους  Bernard Gerald Cantor και John Fitzgerald. ο πρώτος γιος εμιγκρέδων εβραίων από τη Λευκορωσία. Σήμερα ο Lutnick εκτός από CEO της εταιρείας, κατέχει και το 1/3 των μετοχών της.
Αργότερα ο Lutnick εξέδωσε βιβλίο με τίτλο An Unbroken Bond: The Untold Story of How the 658 Cantor Fitzgerald Families Faced the Tragedy of 9/11 and Beyond, εκμεταλλευόμενος για μια ακόμα φορά την τραγωδία των οικογενειών των θυμάτων. Τα έσοδα του βιβλίου, είναι προς όφελος του Ταμείου Αρωγής Cantor Fitzgerald και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που επιλέγει να βοηθά.
Το Ταμείο Αρωγής της Cantor έδωσε $ 10 εκατομμύρια στις οικογένειες που επλήγησαν από τον τυφώνα Sandy, εκείνο τον τυφώνα που «βοήθησε» να επανεκλεγεί ο Ομπάμα την τελευταία στιγμή «αποδεικνύοντας» ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή για την οποία ο ίδιος ενδιαφέρεται και όχι ο αντίπαλος του ο Ρεπουμπλικάνος.
Επίσης ο «φιλάνθρωπος» Howard Lutnick και το Ταμείο Αρωγής «υιοθέτησε» 19 δημοτικά σχολεία στις πληγείσες περιοχές και έδωσε $ 1.000 προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες για κάθε οικογένεια από τα σχολεία. Συνολικά 10 εκατομμύρια $ σε κεφάλαια δόθηκαν σε οικογένειες που επλήγησαν από την καταιγίδα.
Το ίδιο έκανε το 2013. Όταν ο ανεμοστρόβιλος Moore χτύπησε στην Οκλαχόμα, σκοτώνοντας 24 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες, εκείνος μοίρασε χρεωστικές κάρτες.
Κάθε χρόνο, στις 11 Σεπτεμβρίου, η Cantor Fitzgerald και της θυγατρικής της BGC Partners δωρίζει το 100% των εσόδων τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω του ταμείου αρωγής που αρχικά δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει τα χρήματα για να βοηθήσει τις οικογένειες των εργαζομένων της Cantor που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
Με αυτά τώρα θα πληρωθεί και ο Ομπάμα για την ομιλία του που θα είναι σχετική με την Obamacare, χάριν της οποίας πολλές αμερικανίδες ενθαρρύνθηκαν να και διευκολύνθηκαν στο να κάνουν εκτρώσεις (το περίφημο πρόγραμμα Planned Parenthood) ενώ το σκάνδαλο των πωλήσεων των εμβρύων μέσα από το πρόγραμμα αυτό, παραμένει μια από τις πλέον σκοτεινές πτυχές της διακυβέρνησης Ομπάμα, για το οποίο δεν γίνεται ουδείς λόγος…





πηγή: ANTIMEDIA μέσω i-gata.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2pjqnVx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου