Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Αποκαλύπτουμε… ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΡΟΣ!!!


ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΤΠ!

Οι Βρυξέλλες ασκούν συνεχή πίεση στον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν για το νόμο περί ανώτατης εκπαίδευσης, ο οποίος φέρεται να αφορά τον αμερικανικό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος. Σε σχόλιό του, ο πολιτικός αναλυτής Anatoly Vasserman εξήγησε γιατί η ηγεσία της ΕΕ έχει σταθεί υπέρ της προστασίας του περίφημου μεγιστάνα και σε συνεργασία προσπαθούν να ρίξουν ουσιαστικά την κυβέρνηση.

Ο Ορμπάν, ωστόσο, συνεχίζει ακάθεκτος τον αγώνα του ενάντια στη ΝΤΠ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται επί ποδός για τις πρωτοβουλίες του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ειδικά για τον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο του Κεντροευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (CEU) που ίδρυσε ο Ουγγρο-αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορταζ Σόρος.

Η νομοθεσία που ψηφίστηκε στις 4 Απριλίου, και η οποία υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Ουγγαρίας Janos Ader, απαιτεί από τα αλλοδαπά διαπιστευμένα πανεπιστήμια να παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες στις χώρες καταγωγής τους και τους απαγορεύει να απονέμουν ουγγρικά διπλώματα, ελλείψει συμφωνίας μεταξύ Ουγγαρίας και της αντίστοιχης χώρας διαπίστευσης. ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΛΟΓΟ!

Το CEU της Βουδαπέστης είναι διαπιστευμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν παρέχει καμία εκπαιδευτική υπηρεσία εκεί. Επιπλέον, δεν υπάρχει νομικά δεσμευτική διμερής συμφωνία μεταξύ της Βουδαπέστης και της Ουάσιγκτον, όπως απαιτείται από τον νέο ουγγρικό νόμο.

Σχολιάζοντας την απόφασή του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το CEU έχει πλεονέκτημα έναντι των άλλων ουγγρικών πανεπιστημίων, αφού τα διπλώματά του είναι αποδεκτά τόσο στην Ουγγαρία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των πανεπιστημίων και είναι ανεξήγητο γιατί πρέπει να θέσουμε τα δικά μας πανεπιστήμια σε μειονεκτική θέση … εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα αθέμιτο πλεονέκτημα για το ξένο πανεπιστήμιο», δήλωσε ο Ορμπάν όπως ανέφερε η Deutsche Welle.

Το παιχνίδι του Σόρος

Ο Vasserman τονίζει ότι ο Σόρος, μετά το τέχνασμά του το 1992 με τη γνωστή επένδυσή του και την υποτίμηση της βρετανικής λίρας, άρχισε να διαδίδει συγκεκριμένες οικονομικές και πολιτικές θεωρίες μέσω των ΜΚΟ και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του, με σκοπό να κάνει και τη νέα γενιά μέρος του νεοταξικού παιχνιδιού του.

«Οι άνθρωποι που έχουν διδαχθεί από τις θεωρίες του Σόρος είναι τα ιδανικά όπλα του παιχνιδιού του. Οι άνθρωποι αυτοί είναι προβλέψιμοι και αδύναμοι να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους από την προπαγάνδα», λέει ο Vasserman. » Γι αυτό και χώρες που γνώρισαν από πρώτο χέρι τις συνέπειες των πολιτικών του, αντιστέκονται.»

Το ζήτημα περιπλέκεται περισσότερο, καθώς οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν με ενθουσιασμό τον περιβόητο δισεκατομμυριούχο, αν και ο Σόρος έχει προβλέψει επανειλημμένα την κατάρρευση του ευρώ.

Ο Vasserman υπενθύμισε ότι μετά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ουγγαρία αναγκάστηκε να σταματήσει πολλές από τις βιομηχανίες της.

Το κύριο θέμα είναι ότι «οι χώρες που εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αργότερα από τις άλλες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν εκείνες τις βιομηχανίες που ανταγωνίζονται με τους κατασκευαστές των κρατών-μελών που είχαν γίνει αποδεκτοί στην ΕΕ νωρίτερα», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει την πλευρά του Σόρος: «Οι Ευρωκράτες ενδιαφέρονται να διατηρήσουν την ανισότητα στο μπλοκ και να «απολιθώσουν» τους πολίτες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης».

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο ο Ορμπάν κλήθηκε στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) «για να εξηγήσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον ουγγρικό νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εθνική διαβούλευση» Ας σταματήσουμε τις Βρυξέλλες», δεχόμενος και εσωτερικό πόλεμο από τα υποχείρια των Ευρωκρατών.

Και με ανακοίνωσή τους οι τελευταίοι επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές: «Η Προεδρία του ΕΛΚ έστειλε ένα σαφές μήνυμα στον πρωθυπουργό κ. Ορμπάν και στο κόμμα του Fidesz ότι δεν θα δεχθούμε ότι οι βασικές ελευθερίες θα περιοριστούν ή ότι δεν λαμβάνεται υπόψη το κράτος δικαίου, σε περιπτώσεις όπως η ακαδημαϊκή ελευθερία και η αυτονομία των πανεπιστημίων. Το CEU πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, οι όποιες ενέργειες έγιναν να ανασταλούν και να ξεκινήσει ο διάλογος με τις ΗΠΑ «, αναφέρει η επίσημη δήλωση του προέδρου του EPP Joseph Daul.




hellasforce.com

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2qivUgo
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου