Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Την τύχη σου την φτιάχνεις, την ορίζεις και την καθορίζεις μόνος σου!


Γράφει η Χριστιάνα Τσομπάνη

Και έρχεται εκείνη η στιγμή της ζωής σου που αρχίζεις να αμφισβητείς ,να θέτεις ερωτήματα στον εαυτό σου και να προσπαθείς να βρεις την απάντηση . Αυτή η στιγμή έφτασε και για μένα και ένα από τα ερωτήματα που τριγυρίζουν στο μυαλό μου είναι ποιος ορίζει τις ζωές μας, είμαστε εμείς ή τελικά όλα όσα γίνονται είναι γραμμένα από τη μοίρα

Ναι είναι βολικό να πιστεύεις ότι όλη σου η ζωή ευθύνεται σε αποφάσεις που πήρε η μοίρα το πεπρωμένο ή όπως αλλιώς θες να το λες, αλλά, όχι φίλε μου τα γεγονότα της ζωής σου είναι αποτελέσματα δικών σου πράξεων και αποφάσεων , όχι δεν σε κατευθύνει η μοίρα, εσύ κατευθύνεις την μοίρα σου με τις πρωτοβουλίες , με ότι πράττεις , με ότι σκέφτεσαι.

Δεν υπάρχουν συγκυρίες ούτε συμπτώσεις, εμείς διαμορφώνουμε τις καταστάσεις τις ζωής μας. Μην πιστεύεις σε μοίρες και πεπρωμένα αυτά είναι κατασκευάσματα των δειλών και την ευθυνόφοβων γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος που έχουν οι συνέπειες των επιλογών τους.

Ναι , δεν πιστεύω ότι τα νήματα των ζωών μας τα κινεί κάποιος άλλος, πιστεύω ότι κάθε κεφάλαιο στη πορεία που χαράζει ο καθένας από εμάς γράφεται από τον ίδιο. Ακόμα και όταν θεωρείς ότι όλα έχουν βαλτώσει , έχουν φτάσει σε ένα τέλμα, ακόμα, λοιπόν, και τις φορές που νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο , ακόμα και τότε εσύ κινείς τα νήματα , καμία μοίρα, κανένα ριζικό.

Εσύ ορίζεις την μοίρα σου ανάλογα με την θέληση που έχεις να πετύχεις την ζωή που έχεις ονειρευτείς ή απλά να κάτσεις και να γίνεις παρατηρητής των γεγονότων. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι όλα είναι στο χέρι σου, από το τι φίλους διαλέγεις δίπλα σου, τι σπουδές θα κάνεις τι επάγγελμα θα ασκήσεις μέχρι ποιον θα ερωτευτείς . Ναι καλά διάβασες, ακόμα και στον έρωτα εσύ κρίνεις ,αξιολογείς και επιλέγεις το πρόσωπο που θα ενδώσεις. Βέβαια μην τα καταρρίπτουμε όλα, πολλές φορές στον έρωτα παίζουν ρόλο και οι εξωτερικοί παράγοντες αλλά και πάλι όλα είναι επιλογές μας.

Εσύ ορίζεις την τύχη σου εσύ και μόνο εσύ.

Είσαι ο πρωταγωνιστής, ο συγγραφέας και ο ήρωας του δικού σου βιβλίου.

Κανένας άλλος δεν γράφει για σένα , εσύ φτιάχνεις την ταινία της ζωής σου μέσα από τις επιλογές σου τις καθημερινές, τις πράξεις σου και κυρίως μέσα από τις σκέψεις σου.

Για αυτό φρόντισε να ορίσεις την τύχη σου έτσι ώστε το τέλος να σου αρέσει.




loveletters.gr 

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2pk6w8M
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου