Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Οδηγοί λεωφορείων: Κινδυνεύει η υγεία μας από την τηλεματική και το ηλεκτρονικό εισιτήριο


Στο στόχαστρο των οδηγών λεωφορείων του ΟΑΣΑ μπαίνουν για μία ακόμη φορά τα συστήματα της τηλεματικής αλλά και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αυτή τη φορά αφορμή δεν είναι η παρακολούθηση μέσω της τηλεματικής του αν οι οδηγοί εκτελούν όντως τα δρομολόγιά τους, αλλά κίνδυνοι για την υγεία τους οποίους επικαλούνται εξαιτίας ακτινοβολίας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Παρέμβασης ΟΣΥ – ΟΑΣΑ στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ κατέθεσε έγγραφο με το οποίο ζητά να μετρηθεί η ποσότητα της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τον εξοπλισμό της τηλεματικής που έχει εγκατασταθεί μέσα στα λεωφορεία. Καθώς ο συγκεκριμένος εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί κοντά στην θέση του οδηγού, υπάρχουν καταγγελίες πως σε αυτόν οφείλονται προβλήματα υγείας των οδηγών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης:

Είναι αρκετές οι καταγγελίες οδηγών για πονοκεφάλους και ζαλάδες από τότε που έγινε η τοποθέτηση τους και ξεκίνησε η λειτουργεία των δυο αυτών υπηρεσιών. Αρκετό καιρό μετά πληροφορηθήκαμε ότι οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ καθυστερούν την διαδικασία για μέτρηση της ακτινοβολίας απο την λειτουργεία των μηχανημάτων. Συγκεκριμένα την Τρίτη 16/5 στη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας στην διοίκηση της ΟΣΥ, δύο οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον πρόεδρο και γραμματέα του ΣΕΟ γιατί δεν έχει απαντηθεί ακόμη από επίσημο φορέα εάν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του οδηγού απο την λειτουργεία τους. Οι οδηγοί παραπονέθηκαν για ζαλάδες, πονοκεφάλους και απαίτησαν να έχουν άμεσα απάντηση. Η απάντηση του προέδρου και του γραμματέα ήταν ότι «δεν το εχει υπογράψει ακόμη η διοίκηση της ΟΣΥ για να γίνει ο έλεγχος!»

Μένει να δούμε αν η τηλεματική και το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αθωωθούν ή θα έχουμε ξήλωμα και επανατοποθέτηση του εξοπλισμού, καθώς και το ποιος θα επωμιστεί το επιπλέον κόστος σε αυτή την περίπτωση.





athenstransport.com 

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2qCdF2w
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου