Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Αποκλειστική φωτο: Τον Ταξιάρχη είχε ζωγραφισμένο στην ουρά του το Mirage 2000 που κατέπεσε


Του Γιώργου Αδαλή

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το μαχητικό Mirage-2000 που έπεσε σήμερα στην θαλάσσια περιοχή νότια των Σποράδων, ήταν το Νο 239. Ανήκε στην 332 Μοίρα Παντός Καιρού, "Γεράκι" που επιχειρεί με αυτά και έχει βάση της την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα με πρωτεύοντα ρόλο την αναχαίτιση.

Το εν λόγω αεροσκάφος που κατέπεσε –μάλλον- από κράτημα κινητήρα, παρουσιάζουμε σήμερα σε σχετικά πρόσφατη φωτό, μιας και είχε επιλεγεί ως επετειακό για τα 25 χρόνια λειτουργίας της 332 Μοίρας και είχε βαφτεί ιδιαίτερα γι αυτό τον σκοπό. 

Όπως βλέπετε στην φωτό, στην ουρά του Mirage είχε ζωγραφιστεί ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Ταξιάρχης σε μια εντυπωσιακή απεικόνιση.
 

Αν αναλογιστούμε το χαμηλό ύψος που πετούσε καθώς και την δύσκολη άσκηση 2on2 που συμμετείχε, πραγματικά πρόκειται για θαύμα που επέζησε ο πιλότος. Μάλιστα σύμφωνα με διαδικτυακά ΜΜΕ, το αεροσκάφος δεν καταστράφηκε από πρόσκρουση στην θάλασσα αλλά μέχρι στιγμής επιπλέει λες και προσθαλασσώθηκε από μόνο του. Η τελευταία αυτή πληροφορία δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί ως αυτή τη στιγμή.

Πάντως ο 28χρονος υποσμηναγός – χειριστής του, χαίρει άκρας υγείας και περισυλλέχθηκε από ελικόπτερο super puma που απογειώθηκε από την Λήμνο και ήδη βρίσκεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο 28χρονος υποσμηναγός είχε 1000 ώρες πτήσης και πετούσε τη στιγμή εκείνη μεταξύ 500 και 1000 ποδών από την επιφάνεια της θάλασσας. Παρ όλα αυτά προσπάθησε τρεις φορές να επανεκκινήσει το αεροσκάφος και λίγο πριν αυτό ακουμπήσει στην επιφάνεια της θάλασσας το εγκατέλειψε χρησιμοποιώντας το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.

Το συγκεκριμένο Mirage 2000, με αριθμό 239, είναι Γαλλικής κατασκευής μονοθέσιο, μονοκινητήριο και δελταπτέρυγο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου και παντός καιρού. 

Εντάχθηκε στην Π.Α. το 1988 με τη Σύμβαση «Talos» με την οποία αγοράστηκαν ΣΑΡΑΝΤΑ τέτοια αεροσκάφη και από το 1988 ως το 1992 παραλάβαμε 36 Mirage 2000EGM και 4 διθέσια Mirage 2000BGM.

* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος και ιδρυτής των Aegeantimes. Απαντά ο ίδιος σε ερωτήματα στην προσωπική του σελίδα στο FB http://ift.tt/2px4SCb



freepen.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2rRSzRC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου