Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Συγνώμη… θα βρίσω!




Όσοι με διαβάζουν εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι ο γραπτός λόγος μου σπάνια είναι γεμάτος οργή κι ακόμα πιο σπάνια χρησιμοποιεί κοσμητικά επίθετα. Ωστόσο κάθε λαμπρός κανόνας έχει τις λαμπρές του εξαιρέσεις…

Πρώτον γιατί είμαι άνθρωπος και δεύτερον γιατί ακόμα και ο Θεάνθρωπος, ο Διδάσκαλος της Αγάπης και της Συγχώρεσης, έφτασε στα όρια του με την εμπορευματοποίηση της λατρείας και τη χυδαιότητα της τότε εξουσίας, που ήταν οι γραμματείς, οι Φαρισαίοι και οι αρχιερείς.
Έτσι κι εγώ σήμερα άγγιξα τα όρια της ανοχής και υπομονής διαβάζοντας, σε "αριστερό" ιστολόγιο, άρθρο που κάνει επίκληση νόμων όσων εκφράζονται ελεύθερα και η άποψη τους ή η είδηση τους χαρακτηρίζεται ως "fake news":
Σίγουρα χρειάζεται και η προώθηση ενός νομικού πλαισίου μέσω του οποίου θα λογοδοτούν όσοι διαδίδουν ψευδείς ειδήσειςΠροφανώς η αρθρογράφος δεν γνωρίζει ότι ήδη υπάρχει το νομικό πλαίσιο και ότι ήδη του έχει γίνει και χρήση και κατάχρηση. Αλλά, ας τα πάρουμε με την σειρά.
Το αριστεροφερόμενο ιστολόγιο είναι το tvxs.gr το οποίο πρόσφατα κοσμείται με το σηματάκι που βλέπετε αριστερά. Δηλώνει με αυτόν τον τρόπο ότι είναι τόσο αξιόπιστο και εντελώς απαλλαγμένο από ψευδείς ειδήσεις.
Το άρθρο φέρεται να είναι κάποιας Ναταλίας Πετρίτη, ενώ στην ουσία είναι ελεύθερη και αποσπασματική μετάφραση άρθρου του BBC, το οποίο επικαλείται ως αναγνώστρια, αλλά όχι ως πηγή του άρθρου, και αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι δική της έρευνα και άποψη. Τίποτα το… "ψεύτικο" μέχρι στιγμής, σωστά;
Τίτλος του άρθρου είναι Αναζητώντας την πηγή της συνωμοσιολογίας: Από την ιδιοτέλεια μέχρι τον ναρκισσισμό και για μια ακόμα φορά πλασάρεται η άποψη του ακαδημαϊκού Michael Billig από το 1984, ο οποίος είπε πως: «Οι  θεωρίες συνωμοσίας προσφέρουν την ευκαιρία για απόκτηση "γνώσεων", ώστε αυτός που τις πιστεύει να δύναται να γίνει "ειδικός" πάνω σε ζητήματα που δεν γνωρίζουν ούτε οι "ειδικοί"».
Το άρθρο ξεκινάει -και πάλι- με τα εμβόλια και το αντιεμβολιαστικό κίνημα, πάει βόλτα στην κλιματική αλλαγή και τους αρνητές της, πετάει έναν "ζωντανό Πρίσλεϊ" (συνήθως βάζουν αυτόν, την επίπεδη γη ή τα ούφο για γελοιοποίηση), μετά αναφέρεται στην μανία κάποιων ότι πίσω απ' όλα βρίσκονται "οι ισχυροί" (σαν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ένα πράμα;), μετά τσιμπάει και λίγο ψυχολογία για να φανούν οι συνωμοσιολόγοι ως ψυχοπαθείς για να καταλήξει στο ότι:
Παρόλο που μπορεί να μην υπάρχει μια ενιαία λύση για το πρόβλημα, οι έρευνες που εξετάζουν την ψυχολογία πίσω από την πίστη σε θεωρίες συνωμοσιών είναι μια καλή αρχή. Πλέον γνωρίζουμε πολλά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο να πιστεύουν θεωρίες χωρίς απτά αποδεικτικά στοιχεία. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν αναπτυχθεί και μια σειρά από «εργαλεία» και μεθοδολογίες για να βοηθούν το άτομο να επεξεργάζεται αποτελεσματικά πληροφορίες που λαμβάνει, πριν σχηματίσει συμπεράσματα.

Σημαντικότερο όλων όμως είναι το ζήτημα της εκπαίδευσης, ώστε να μπορεί το άτομο να κατανοεί καλύτερα τις αξιόπιστες πηγές. Σίγουρα χρειάζεται και η προώθηση ενός νομικού πλαισίου μέσω του οποίου θα λογοδοτούν όσοι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις. Η κρίσιμη μάχη κατά των Fake News, πολλά εκ των οποίων εξελίσσονται σε θεωρίες συνωμοσίας, βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα από τα σημαντικότερα πεδία της είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυτά αποτελούν σήμερα τους βασικότερους «φορείς» ψευδών πληροφοριών. Μέχρι στιγμής πάντως τα μέτρα που έχουν ληφθεί κρίνονται – τουλάχιστον – αναποτελεσματικά.

Κυρά μου, δεν είσαι παρά ένα θλιβερό παπαγαλάκι!

Και θα αποδείξω στους αναγνώστες μου, πόσο θλιβερή είσαι. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να διασταυρώσουν το νόημα, την φρασεολογία και το μήνυμα σε τρεις πηγές:
Πρώτη, του tvxs.gr – άντε και σας κάνω και κλικς, να πάρετε κι άλλο καναβούρι!
Δεύτερη, του BBC- που είναι όπως προείπα ελεύθερη και αποσπασματική μετάφραση
Και τρίτη… ντρ ντρ ντρ ντρ ντρ – παίζουν τα τύμπανα για περισσότερο σασπένς…

Του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ!!!

Building a global debunker for fake news

Ναι βρε, από κει είναι "η γραμμή" του τι "πρέπει" να γίνει με τις "ψευδείς ειδήσεις"! Το πήρε το BBC από το Φόρουμ των "ισχυρών" (που κατά τα άλλα ΔΕΝ κυβερνούν τον κόσμο) και το έκανε άρθρο. Το ίδιο το BBC που ανέδειξε τον George Orwell. Ο ίδιος ο George Orwell που έγραψε το 1984, την ίδια χρονιά που ο Michael Billig "λάνσαρε" τη θεωρία της θεωρίας συνωμοσίας, δηλαδή, ότι όποιος ξεσκεπάζει την αλήθεια είναι βλαμμένος συνωμοσιολόγος. Και είναι ο ίδιος ο George Orwell του ίδιου του BBC που έχει πει…

Τώρα, κατάλαβαν τα παπαγαλάκια τι ακριβώς είπα; Αναρωτιέμαι…
Πόσο θλιβεροί είστε, δημοσιογράφοι του 500ρικου;

Δυο Ιωσήφ κι ένας Τζορτζ δρόμος!

Ήταν ένας Ιωσήφ, ο Μακάρθυ στις ΗΠΑ που, παίζοντας το παιγνίδι του Ψυχρού Πολέμου και του "κόκκινου" κινδύνου, δίωκε την ελευθερία του λόγου. Δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, λογοτέχνες ποιητές – όλοι αντιμέτωποι ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.
Και ήταν απέναντι o δεύτερος Ιωσήφ, ο Στάλιν που, παίζοντας το παιγνίδι του Ψυχρού Πολέμου και του "καπιταλιστικού" κινδύνου έκανε ακριβώς τα ίδια! Δυο όψεις του ιδίου νομίσματος: Βούλωσε το!
Και ήταν κι ένας Τζορτζ, ο Όργουελ, που έγραφε για την επερχόμενη τυραννία, τον έλεγχο και την απαγόρευση των ιδεών, ακόμα και την αστυνόμευση της σκέψης. Μίλησε για τον φασισμό σας, άθλια ξεφτιλισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που θα βοηθήσουν στην υποταγή των λαών. Μίλησε για τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν. Μίλησε για το πόσο κότες είστε και πόσο εύκολα θα παραδώσετε τα όπλα. Είπε πολλά και τα είπε όσο οι δυό Ιωσήφ φυλάκιζαν και σκότωναν τον ίδιο τους τον λαό.
Κι έρχεστε εσείς τώρα πάλι, να ζητάτε νόμους για να βουλώσετε τα στόματα των "συνωμοσιολόγων"¨; Είναι τίτλος τιμής, ανθρωπίδια, τη σήμερον να είσαι συνωμοσιολόγος σωστός. Γιατί σαφώς υπάρχουν και μούφες, όπως υπάρχουν σε όλα τα είδη και επαγγέλματα.
Πήρατε τη γραμμή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και την αναμασάτε κόπυ-πάστε; Κρίμα που δεν ζει ο Ροκφέλερ να σας ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά:

Ξεχάσαμε και τον Αδόλφο!

Θα ήταν άδικο μιας και μιλάμε για ειδήσεις να μην αναφερθούμε και στον Αδόλφο Χίτλερ. Γιατί το γράψιμο μιας είδησης είναι σαν μια συνταγή μαγειρικής: Θέλει υλικά και εκτέλεση. Και στην προκειμένη περίπτωση, τα υλικά είναι τα γεγονότα και ο τρόπος εκτέλεσης, ο τρόπος που θα τα παρουσιάσεις, και αν θα κάνεις προπαγάνδα.
Μπορείς να πεις την ίδια αλήθεια με πολλούς τρόπους αφήνοντας διαφορετικές εντυπώσεις, μπορείς να πεις ένα ψέμα αλλάζοντας εντελώς τα στοιχεία της αλήθειας ή ακόμα και αποκρύπτοντας ζωτικής σημασίας μέρος της (η χειρότερη περίπτωση) και μπορείς να κάνεις προπαγάνδα που να μοιάζει με απλή είδηση. Βλέπε Χίτλερ και μαθαίνεις πολλά!
Βλέπε και το ίδιο το σάιτ και καταλαβαίνεις πολλά:

Από τον τίτλο και καταλαβαίνεις. Αναγνωρίζει όχι μόνο τις "ελληνικές προτάσεις" αλλά και τον Νίμιτς ως διαμεσολαβητή. Υπάρχει κάποιο ψέμα σ' αυτό; Όχι. Υπάρχει προπαγάνδα; Με τα κιλά! Μας λέει ποιος ακριβώς είναι ο κύριος και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Ούτε κατά διάνοια – απελθέτω απ' εμού τον βραχνά τούτον, εγκώ ξέρει μόνο παπαγκαλίζει!
Εμετική και απαξιωμένη δημοσιογραφία καλεί μπάτσο γκλομπαλιστών να την σώσει. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Μόνο που, όσο πιο πολύ πασχίζετε κατ' αυτόν τον τρόπο, τόσο και περισσότερο ο κόσμος θα φτύνει το χώμα που πατάτε.
Βάλτε νόμους, βάλτε αλγορίθμους, πάρτε και δίκαννα. Η Αλήθεια δεν φιμώνεται, δεν σιωπάται! Εσείς συνεχίστε την μετάφραση των άρθρων που είναι γραμμένες από τις μυστικές υπηρεσίες και τα φόρουμ των ισχυρών. Κι εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το λειτούργημα σας και χωρίς καμία αμοιβή. Μόνο ηθική ικανοποίηση:

10 "Θεωρίες Συνωμοσίας" που αποδείχθηκαν πράξεις

Υ.Γ. Η όλη ιστορία των fake news και των μέτρων που λαμβάνονται από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (λογοκρισία) υποτίθεται ότι ξεκίνησε με την ανάμιξη των Ρώσων στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές, μέσω ψευδών ειδήσεων, με αποτέλεσμα να εκλεγεί ο Τραμπ. Μέχρι στιγμής, κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο δεν έχει επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό. Παρ' όλα αυτά, ξένα και ντόπια ΜΜΕ αναμασούν το καναβούρι.
Αντιθέτως, η "θεωρία συνωμοσίας" ότι ο Τραμπ εξελέγη διότι έτσι το ήθελε το αμερικάνικο Ισραηλινό λόμπι, επιβεβαιώνεται καθημερινά, με κορυφαία την απόφαση να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μετακομίσει εκεί την Αμ. Πρεσβεία.
Τα συμπεράσματα δικά σας…


nea.allnewz.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2GxJEJq
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου