Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η εμπορία ανθρώπων «ανθεί» στην Ελλάδα των μνημονίων (Βίντεο)


Η εμπορία ανθρώπων «ανθεί» στην Ελλάδα των μνημονίων (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Εθνικός Εισηγητής Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων κ.Μοσκώφ η εμπορία ανθρώπων,

Είναι το πιο επικερδές οργανωμένο έγκλημα. Είναι κάτι που το κλωτσάς και περπατάει. Είναι φθηνές υπηρεσίες. Δεν έχει κόστος που μπορεί να επηρεάσει επικίνδυνα όπως τα όπλα και τα ναρκωτικά και συνεχίζει:

"Τα νούμερα θα έπρεπε να είναι παραπάνω είναι νούμερα που προκύπτουν από μία προσέγγιση του προβλήματος που είναι αυστηρά και μόνο διωκτική. Είμαστε καταδικασμένοι να καταγράφουμε μόνο τα πολύ τρανταχτά που έρχονται ως προϊόν καταγγελίας. Αν μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας θα μπορούσαμε να καταγράψουμε και να συμβάλλουμε στην αρωγή των λεγόμενων πιθανών θυμάτων. Αυτό το οποίο κάνουμε εμείς είναι ο Εθνικός Μηχανισμός Αναφοράς μέσω οδικού χάρτη σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο. Το trafficking είναι ένα έγκλημα αλλά ταυτόχρονα και ένα κοινωνικό φαινόμενο. Πρέπει να δουλέψει μαζί η πρόληψη μαζί με την καταστολή. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν στη σιωπή".

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας το 2017 αυξήθηκαν οι συλλήψεις ανθρώπων οι οποίοι σχετίζονται με την εμπορία ανθρώπων. Η Αστυνομία δήλωσε ότι συνολικά εντοπίστηκαν 146 δράστες, εκ των οποίων 64 είναι Έλληνες και 33 είναι Αλβανοί.

Δυστυχώς κάθε μορφής εγκλήματος ανθίζει στην Ελλάδα της μνημονιακής εξαθλίωσης. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε τριτοκοσμική χώρα.

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και αυτό πλέον είναι φανερό.




el.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2oxej1b
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου