Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Δασκάλα του σχολείου στη Φλόριντα: Ο δράστης φορούσε ”πλήρες μεταλλικό ένδυμα, κράνος, αλεξίσφαιρο” (video)


Δασκάλα του σχολείου στη Φλόριντα: Ο δράστης φορούσε "πλήρες μεταλλικό ένδυμα, κράνος, αλεξίσφαιρο" (video)

Ακριβώς όπως είδαμε και με τη σφαγή στο Λας Βέγκας, ορισμένες ερωτήσεις και ασυνέπειες έχουν προκύψει μετά τη σφαγή στο σχολείο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Η καθηγήτρια του σχολείου Stacy Lippel γδάρθηκε ελαφρά από μια σφαίρα του όπλου του σκοπευτή καθώς έκλεισε την πόρτα στην αίθουσα διδασκαλίας της. Ωστόσο, τίποτα δεν θα μπορούσε να προετοιμάσει τη δασκάλα για ό, τι έπρεπε να δει στη συνέχεια.
"Ξαφνικά είδα τον σκοπευτή περίπου στα είκοσι πόδια (έξι μέτρα) μπροστά μου να στέκεται στο τέλος του διαδρόμου πυροβολώντας στο διάδρομο, μόνο ένα μπαράζ από σφαίρες, και τον κοιτάω και σκέφτομαι γιατί είναι η αστυνομία εδώ, αυτό είναι περίεργο, γιατί είναι σε πλήρες μεταλλικό ένδυμα, κράνος, μάσκα προσώπου, αλεξίσφαιρη πανοπλία, πυροβολώντας με αυτό το τυφέκιο που δεν έχω ξαναδεί", δήλωσε η Lippel στο Good Morning America την περασμένη Τετάρτη.





Η γενναία δασκάλα είπε ότι είπε στον συνάδελφό της καθηγητή Scott Beigel, 35 ετών, να επιστρέψει στην αίθουσα του λίγο πριν ο σκοπευτής ρίξει αρκετούς γύρους στο δωμάτιό του, σκοτώνοντας αυτόν και άλλους μαθητές. Η Lippel είπε ότι ο σκοπευτής πυροβόλησε τέσσερις με πέντε γύρους στην τάξη της που έσπασαν το παράθυρο της πόρτας στην τάξη, πριν ο δολοφόνος με τη βαριά ένδυση συνεχίσει το διαβολικό του ξέσπασμα στο διάδρομο.
"Δεν ήξερα πότε πραγματικά έφυγε επειδή όλοι πιστεύαμε ότι ήταν ακόμα εκεί", είπε.
Δύο από τους μαθητές της Lippel τραυματίστηκαν θανάσιμα στην επίθεση.
Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο ύποπτος Νίκολας Κρουζ έφτασε από μια βόλτα στις 2:19 μ.μ. και ξεκίνησε την επίθεσή του μέσα σε 1 λεπτό. Εάν είναι αλήθεια, αυτό θα σήμαινε ότι ο Κρουζ θα έπρεπε να φορέσει την πλήρη μεταλλική θωράκιση σώματος, να βάλει ένα πλήρες κράνος, ταυτόχρονα συναρμολογώντας ένα τυφέκιο AR-15 που φέρεται να συσκευάστηκε σε μια τσάντα γεμάτη με πυρομαχικά.
Μια ένορκη δήλωση που κατατέθηκε από τον σερίφη του Broward αναφέρει: "Ο Κρουζ δήλωσε ότι ήταν ο δράστης που εισήλθε στην σχολική πανεπιστημιούπολη οπλισμένος με ένα AR-15 και άρχισε να πυροβολεί μαθητές που είδε στους διαδρόμους και στους σχολικούς χώρους. Ο Κρουζ δήλωσε ότι έφερε επιπλέον φορτωμένα πυρομαχικά στην σχολική πανεπιστημιούπολη και τα κράτησε κρυμμένα σε ένα σακίδιο μέχρι που πήγε στην πανεπιστημιούπολη για να ξεκινήσει την επίθεση του."
Μια αναφορά του NBC News δίνει το επίσημο χρονοδιάγραμμα των γεγονότων:
Μέσα σε μόλις δύο λεπτά με το που έφτασε, ο Κρουζ άρχισε να πυροβολεί σε τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας στο Κτίριο 12, επιστρέφοντας σε δύο από αυτά για να πυροβολήσει ξανά, είπε ο (σερίφης) Ίζραελ.
Ο Κρουζ πήγε μετά επάνω στον δεύτερο όροφο, όπου πυροβόλησε ένα από τα θύματά του, πριν προχωρήσει στον τρίτο όροφο, όπου άφησε το τουφέκι και το σακίδιο του, είπε ο Ίζραελ.
Στη συνέχεια έτρεξε κάτω από τα σκαλοπάτια και έξω, όπου αναμίχθηκε με εκατοντάδες τρομοκρατημένους μαθητές – πολλοί πρώην συμμαθητές του – και απέφυγε τους αστυνομικούς καθώς έφευγε από την πανεπιστημιούπολη, είπε ο Ίζραελ.
Μέσα από το χάος που είχε αφήσει πίσω στο σχολείο, ο Κρουζ έφτασε σε ένα κατάστημα της Walmart, αγόρασε ένα ποτό στο εστιατόριο στο μετρό και αποχώρησε ξανά, είπε ο Ίζραελ.
Ένα τέτοιο σενάριο φαίνεται όχι μόνο εντελώς απίθανο, αλλά σχεδόν αδύνατο.
Πώς ο φερόμενος σκοπευτής έφτασε, φόρεσε την πλήρη ένδυση, το κράνος, συναρμολόγησε το όπλο του, το γέμισε και άρχισε να πυροβολεί σε στόχους μέσα σε δύο λεπτά;
Και η φωτογραφία της σύλληψης του Κρουζ που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης τον δείχνει χωρίς καμία ένδυση τέτοιου τύπου.


Ενώ η συνέντευξη αυτή εγείρει μερικές ερωτήσεις, δεν είναι ασυνήθιστο οι αναμνήσεις των μαρτύρων να διαφέρουν αρκετά ​​μεταξύ τους.
Ωστόσο, όπως ανέφερε η Chicago Tribune, ένας από τους μαθητές φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο που του έδωσε ο πατέρας του που ήταν αστυνομικός:
Στην τάξη όπου κρύβονταν ο Mackenzie Hill, η αστυνομία έσπασε την πόρτα. Καθώς οι αξιωματικοί καθοδηγούσαν τους μαθητές, πρόσεξαν κάτι περίεργο: ένας από τους μαθητές είχε βάλει ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Ο μαθητής είπε ότι το γιλέκο του είχε δοθεί από τον πατέρα του, αστυνομικό.
Σίγουρα πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Όπως καταλήγει ο Shaprd Ambellas του Intellihub:
"… οι εισαγγελείς έχουν ήδη προσφέρει στον Κρουζ μια συμφωνία για να του χαριστεί η ζωή του με αντάλλαγμα τον ισχυρισμό του για ενοχή. Ωστόσο, αν οι κάμερες του σχολείου, τα βίντεο και άλλα σκληρά αποδεικτικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο Κρουζ ήταν στην πραγματικότητα ο σκοπευτής, γιατί θα χρειαζόταν ο Κρουζ να παραδεχτεί ενοχή; Δεν θα ήταν η υπόθεση ξεκάθαρη;".

Πηγή:
https://www.zerohedge.com/news/2018-02-26/questions-emerge-over-florida-shooters-full-metal-garb


Πηγή: Off the Record


Διαβάστε επίσης σχετική ανάρτηση με το θέμα:

Σάλος στις ΗΠΑ με τον σπουδαστή-δημοσιογράφο στην Φλόριντα που φέρεται να είναι "ηθοποιός κρίσης"!

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2F5nGwl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου