Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Οι πιο φτωχοί της ΕΕ πληρώνουν πιο ακριβά την κινητή… ζήτω η Ελλάς



Αποδεικνύουμε συνεχώς πως… «δε μασάμε» και παρότι ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δημήτρης Τσαμάκης, είχε συστήσει να μην υιοθετηθούν νέες ανατιμήσεις στην κινητή τηλεφωνία και η κυβέρνηση τις απέσυρε, επανέρχεται δριμύτερη, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τις επαναφέρει…

Οπότε, από τα τέλη Μαρτίου έως την πρώτη μέρα του Απρίλη (σ.σ. σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα), η Vodafone προχωράει στις ανατιμήσεις στις 27 Μαρτίου και η Cosmote την πρωταπριλιά, ενώ αναμένεται η απόφαση της, η οποία υπάρχει περίπτωση να απορροφήσει την αύξηση η ίδια με στόχο να προσελκύσει νέους πελάτες αυξάνοντας το μερίδιό της στην ελληνική αγορά.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι οι αυξήσεις δεν θα αφορούν τα υπάρχοντα συμβόλαια, αλλά τα νέα, με τις χρεώσεις να παραμένουν ίδιες, μέχρι να λήξει το συμβόλαιο. Οι θεαματικές ως ποσοστό αυξήσεις αφορούν το κόστος ανά μήνυμα / sms που από τα 0,25 ευρώ στα 0,40-0,50 ευρώ αν καταλάβαμε καλά για να «κλείσουν» στο +47%.

Η Cosmote όμως κατά 10% τη χρέωση ομιλίας ανά μονάδα χρόνου και 28% τα δεδομένα ανά MB για τις υπηρεσίες εκτός παγίου! Η χρέωση μηνιαίου πακέτου Mobile Basic πάει από τα 2,8 στα 4,9 ευρώ το μήνα.

Η Vodafone αυξάνει τις χρεώσεις για το δίκτυο εκτός Ε.Ε. και κατά 1 ως 2 ευρώ ονομαστικές τιμές για τα πακέτα ιδιωτών, ενώ πιο μεγάλες θα είναι οι χρεώσεις για τα πακέτα προς επιχειρήσεις (από 1,79 ως 6,30 ευρώ το μήνα). Η εταιρία αυξάνει ταυτόχρονα κατά 1,5 ευρώ το μήνα κάθε πακέτο ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω κινητού.


ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2CDu0cd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου