Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν...αλυτρωτισμούς στο Σύνταγμα των Σκοπίων!


Αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν...αλυτρωτισμούς στο Σύνταγμα των Σκοπίων!

Δεν κρατούν παγιωμένες ούτε τις θέσεις τους στο Σκοπιανό.

Νέα κυβερνητική "βόμβα" έσκασε αυτήν τη φορά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, ο οποίος σημείωσε σε συνέντευξή του πως τα Σκόπια δεν χρειάζεται καν να αλλάξουν το Σύνταγμά τους!

Ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στον Real:

«Έχω μελετήσει το Σύνταγμα και στα αγγλικά, όπως και πολλοί άλλοι. Δεν υπάρχουν αλυτρωτικές εκφράσεις. Αυτά υπήρχαν μέχρι το 1993 που άλλαξε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά που δηλώνει διαθέσεις επεκτατικές ή εχθρικές προς τη χώρα μας ή προς γείτονες χώρες.

Πρέπει να υπάρξει μια συναινετική λύση καθώς και η ελληνική ηγεσία και η νέα ηγεσία στη γείτονα χώρα δείχνουν έμπρακτα τη διάθεση τους να λυθεί αυτό το ζήτημα που ταλαιπωρεί- κακώς- ιδιαίτερα τη γειτονική χώρα γιατί την έχει σε μια εκκρεμότητα και δημιουργεί προβλήματα συνοχής».

Αυτή είναι η πρώτη ίσως φορά που δημόσια κυβερνητικός βουλευτής προαναγγέλλει πιθανές νέες υποχωρήσεις στις ελληνικές θέσεις για το ονοματολογικό.

Φαίνεται πως μάλλον μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι...ικανοποιημένοι από το κατέβασμα των ταμπελών σε αυτοκινητόδρομο των Σκοπίων, που πλέον αντί για "Μέγας Αλέξανδρος" μετονομάστηκε σε "Λεωφόρος Φιλίας".

Σημειώνεται πως η αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων έχει υιοθετηθεί ως κύρια κυβερνητική γραμμή για την εξεύρεση λύσης στο όνομα του γειτονικού κρατιδίου, κάτι που μάλιστα υποστηρίζουν πλέον ανοικτά και άλλα κόμματα.


el.gr 

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2HMmDDn
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου