Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Η Ελλάδα ξεπουλάει ΔΕΗ, ΔΑΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, Εγνατία, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Λιμάνια Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ηγ/τσας, Κέρκυρας…


Με βάση την απόφαση του Eurogroup, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν βγάζει τσιμουδιά επί των συγκεκριμένων, η Ελλάδα δεσμεύεται, ερήμην του λαού ακόμα και της Βουλής, να ξεπουλήσει όποια στρατηγική επιχείρηση έχει απομείνει δημόσια.

Η Ελλάδα έτσι εκποιείται και παραδίδεται ως αποικία σε πολυεθνικά συμφέροντα, χωρίς οι διάφοροι «εθνικόφρονες» να κάνουν το παραμικρό συλλαλητήριο. Ούτε καν μια λέξη δεν ψελλίζουν.
Συγκεκριμένα, η νεοαποικιακή απόφαση του Eurogroup περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων, συχνά σε ξένα συμφέροντα και ως επί το πλείστον σε πολυεθνικές εταιρείες: του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), του ΔΕΣΦΑ, των ΕΛΠΕ, της Μαρίνας Αλίμου, της Εγνατίας, του ΔΕΠΑ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και τα περιφερειακά λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Παράλληλα επιβεβαιώνεται η πρόταση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τις εκποιήσεις που αφορούν την πώληση ή άλλου είδους εκμετάλλευση (monetisation) μετοχών της ΔEH, του Δικτύου της ΔΕΠΑ, των περιφερειακών λιμανιών Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας αλλά και έτερων λιμανιών, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ και με βάση τις διαδικασίες που θα συμφωνηθούν μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των αρμόδιων αρχών (μέσα 2022). Η μεταφορά του ΟΑΚΑ στο Υπερταμείο και η αναδιάρθρωση της ΕΤΑΔ θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018 και η αναθεώρηση/αντικατάσταση όλων των συμβουλίων SOE στα μέσα του 2019.

Με δυο λόγια, η Ελλάδα μετατρέπεται, ελέω ενός άτυπου ευρωπαϊκού οργάνου υπό τον έλεγχο της Γερμανίας, σε οικονομική αποικία της πιο άθλιας και υπαλληλικής μορφής.

Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι ο αγώνας μας αφορά το μέγα αίτημα να ανακτήσουμε την πατρίδα μας.

Α.Ρ.


iskra.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2tDiCe2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου