Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Μυστικό έγγραφο αποκαλύπτει Σχέδιο Διχασμού του Λιβάνου, με πλεκτάνες false flag, πρόκληση Εμφυλίου και Ισραηλινή Εισβολή

Randi Nord via GeopoliticsAlert.com, Zero Hedge,04/08/2019 

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού 
Κατά την επίσκεψή προ ημερών στον Λίβανο του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών Μάϊκ Πομπέο, ο Πρόεδρος του Λιβάνου Μάικλ Αούν έλαβε –όπως αναφέρεται- ένα αμερικανό-ισραηλινό έγγραφο που περιγράφει λεπτομερειακά ένα σχέδιο πρόκλησης εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο, με επιχειρήσεις ψευδούς σημαίας και ενδεχόμενης ισραηλινής εισβολής. 

Μολονότι η πηγή του εγγράφου είναι ισραηλινή και εμφανίζει μια συνέργεια με την Ουάσιγκτον, κανείς δεν ξέρει ποιος το επέδωσε στον Πρόεδρο Αούν. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Λιβάνου Al-Jadeed, το μετέδωσε αρχικά στην τηλεόραση και σε βίντεο στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του. Η ιστοσελίδα Geopolitics Alert το μετέφρασε στο παρόν κείμενο. 

Το έγγραφο περιγράφει αμερικανικά σχέδια για την διαίρεση των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας του Λιβάνου, ενός τοπικού θεσμού ξεχωριστού από τον στρατό. Το σχέδιο προβλέπει να επενδύσει η Ουάσιγκτον 200 εκατομμύρια δολάρια στις Εσωτερικές Δυνάμεις Ασφαλείας, με το πρόσχημα διατήρησης της ειρήνης, αλλά με απόκρυφο σκοπό να προκαλέσει σύρραξη εναντίον του Εσμπολά -με τα 2,5 εκατομμύρια να προορίζονται γι' αυτόν ειδικά τον στόχο. 
Το έγγραφο αναφέρει ότι ο απώτερος σκοπός είναι η αποσταθεροποίηση της χώρας, με την πρόκληση ενός εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο «που θα βοηθήσει το Ισραήλ στην διεθνή σκηνή». Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σχεδιάζουν να επιτύχουν τον στόχο τους με την υποστήριξη τους στις «δημοκρατικές δυνάμεις», που μοιάζει αντιγραφή της στρατηγικής που εφάρμοσαν στην Συρία, στην Λιβύη, στην Βενεζουέλα και αλλού. 


«Όπως αναφέρει το έγγραφο, μολονότι « θα χρησιμοποιηθεί το πλήρες βάρος της δύναμης πυρός που διαθέτουμε» δεν περιμένουν την ύπαρξη θυμάτων. 

Περιμένουν ωστόσο ότι ο εμφύλιος πόλεμος θα «προκαλέσει αιτήματα επέμβασης των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), αιτήματα τα οποία το Ισραήλ πρέπει να αποδεχτεί ύστερα από μεγάλη απροθυμία.
 

Το έγγραφο αναφέρει ότι το Ισραήλ θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο, πραγματοποιώντας μυστικές επιχειρήσεις «ψευδούς σημαίας» κατά την πρόοδο της σύρραξης. Μπορεί οι επιχειρήσεις αυτές να περιλαμβάνουν χημικές επιθέσεις, παρόμοιες με τις χημικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Συρία ή ευθείες επιθέσεις εναντίον αμάχων πολιτών του Λιβάνου ή του Ισραήλ, που θα επιρριφθούν στον Εσμπολά για να δικαιολογήσουν την εξωτερικήν επέμβαση.


freepen.gr

from The Secret Real Truth http://bit.ly/2VrLXF6
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου