Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ…. Την Παραδίδουν στους Τούρκους με το… γάντι

%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%cf%83

Σκληρή και αβέβαιη θα είναι η διαπραγμάτευση που θα διεξαχθεί στην Ελβετία για το εδαφικό, καθώς οι εκατέρωθεν θέσεις φαντάζουν σήμερα αγεφύρωτες.

Η τουρκοκυπριακή προσέγγιση εστιάζεται στη φόρμουλα «λιγότερο έδαφος έναντι ασφάλειας».

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε σε μια από τις συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι μπορούν να ικανοποιήσουν την ε/κ πλευρά στην ασφάλεια και τις εγγυήσεις φτάνει, όπως υπέδειξε, να ικανοποιηθούν αυτοί στο εδαφικό.

Σε ό,τι αφορά τις εδαφικές αναπροσαρμογές, η τ/κ θέση είναι ότι από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν οι τέσσερις βασικές ελευθερίες δεν χρειάζεται να γίνει σημαντική εδαφική αναπροσαρμογή.

Έχει αναφερθεί, αρκετές φορές, ότι θα μπορούσε να επιστραφεί η κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου και η νεκρή ζώνη και θεωρούν κόκκινη γραμμή τη Μόρφου.

Στην αντίπερα όχθη, η ε/κ πλευρά έχει κάνει διάφορες ασκήσεις επί χάρτου, που έχουν ως στόχο όπως με τις αναπροσαρμογές να μπορούν να επιστρέψουν 100.000 Ε/κ υπό τη διοίκηση του δικού τους συνιστώντος κρατιδίου.

Υπάρχει επί τούτου κατάλογος χωριών με αναφορές στους πληθυσμούς. Η ε/κ πλευρά υποστηρίζει, όπως είναι γνωστό, ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί συμφωνία χωρίς την επιστροφή της Μόρφου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει παρουσιάσει και την ιδέα των ειδικών περιοχών, στις οποίες έχει εντάξει και τη Μόρφου. Ειδικότερα, πρότεινε τη δημιουργία ειδικών περιοχών σε Μόρφου, Καρπασία, μαρωνίτικα χωριά και Κόκκινα (στρατιωτικής σημασίας για την τουρκική πλευρά).

Με βάση το σενάριο αυτό, οι περιοχές αυτές ως έδαφος θα ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση, όμως φαίνεται ότι οι διαμένοντες θα τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης σε μια σειρά ζητήματα όπως είναι οι περιουσίες.

Ακόμη θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση στις μεγάλες επενδύσεις ενώ δεν θα γίνουν μετακινήσεις πληθυσμού (αυτό αφορά Τ/κ και άλλους).

Η πρώτη αντίδραση του κατοχικού ηγέτη ήταν αρνητική. Επιμένει στην αρχική θέση που αποκλείει τη δημιουργία καντονίων. Τούτο δεν αποκλείεται να συνδέεται και με τα εναλλακτικά σενάρια της τουρκικής πλευράς, το σχέδιο Β΄ δηλαδή.



ellasforce.com

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2eJvLN0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου