Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

O B. Πούτιν έδωσε το πράσινο φως για σαρωτικές αεροπορικές επιδρομές που θα προκαλέσουν παγκόσμιο σοκ και δέος

http://ift.tt/2eLHPNw
«Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους στην Συρία» (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Β. Πούτιν έδωσε το έναυσμα για σαρωτικές αεροπορικές επιδρομές με την άφιξη της Ρωσικής πυρηνοκίνητης αρμάδας στην Μεσόγειο λέγοντας πως «θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος την τρομοκρατία στην Συρία». Πιο αναλυτικά ο Β. Πούτιν μίλησε για Ισραήλ, Μ. Ανατολή, Βελιγράδι, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και είπε τα εξής : «Μάθετε από το Ισραήλ. Ποτέ δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Πολεμούν μέχρι το τέλος. Για αυτό εξακολουθεί και υπάρχει. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πρέπει να πολεμήσουμε. Αν αφήσουμε τα πράγματα απλά να κυλήσουν στο τέλος θα χάσουμε», τόνισε με έμφαση ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν αναφερόταν στην πολιτική των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή η οποία έφερε την τρομοκρατία στο προσκήνιο εξαιτίας του κενού εξουσίας που δημιούργησαν με τις επεμβάσεις τους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τώρα στη Συρία.

Αναφερόμενος στο ρόλο του ΟΗΕ και πόσο αυτός έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, μετά την κατάρρευση της ΕΕΣΔ είπε πως επιβάλλεται να επιστρέψουμε στις βασικές αρχές πάνω στις οποίες δημιουργήθηκαν τα ΗΕ. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» είπε για να συμπληρώσει: «Εάν δεν το κάνουμε θα ακολουθήσει το χάος».

Ο Ρώσος πρόεδρος έφερε ως παράδειγμα τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι το 1999 εννοώντας έμμεσος πλην σαφώς το τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλιντον ο οποίος προΐστατο ουσιαστικά της Νατοϊκής εκστρατείας στην πρώην Γιουγκοσλαβία:

«Στην πραγματικότητα αυτό ήταν μια ξεκάθαρη επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου έθνους. Δεν πρόκειται καν να τοποθετηθώ στην ανθρωπιστική κρίση που προηγήθηκε αυτής της απόφασης για βομβαρδισμό.



Αλλά να παρακολουθούμε να πέφτουν βόμβες στο τέλος του 20ου αιώνα στην καρδία της Ευρώπης για εμένα ήταν κάτι το πρωτοφανές, το βάρβαρο».

Στη συνέχεια ο Ρώσος εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΗΠΑ λέγοντας ποιος έδωσε την άδεια για την εισβολή στο Ιράκ το 2001, «Έδωσε ο ΟΗΕ; Ασφαλώς και όχι. Και πιο πριν από αυτό στο Αφγανιστάν; Φυσικά όλοι γνωρίζουμε τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά δεν νομίζετε ότι πρέπει πρώτα να υπάρχει μια απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ και δέσμευση από τους διεθνείς νόμους;», είπε ο Πούτιν για να αναφερθεί στη συνέχεια στη Λιβύη:

«Και στη Λιβύη. Ξέρετε τι έγινε στη Λιβύη. Υπήρχε μια απόφαση του ΣΑ. Γνωρίζετε τι έλεγε το ψήφισμα αυτό; Μιλούσε για Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων. Τι σόι ζώνη απαγόρευσης είναι αυτή όταν βομβαρδίζεις το έδαφος της χώρας αυτής. Ξανά σε αυτή την περίπτωση υπήρξε αλλοίωση των αποφάσεων του ΟΗΕ».

Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας ο Ρώσος πρόεδρος έφερε ως παράδειγμα τα παραδείγματα του Ιράκ και της Λιβύης λέγοντας που υπήρχε η τρομοκρατία σε αυτές τις χώρες πριν την ανατροπή των καθεστώτων τους;

«Πουθενά. Στο Ιράκ στην Λιβύη ούτε ίχνος τρομοκρατίας. Οι τρομοκράτες απλά εκμεταλλεύτηκαν το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε με την καταστροφή των κυβερνητικών δομών και το αναπλήρωσαν. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και στην Συρία» πρόσθεσε.

Ο Β.Πούτιν μιλώντας για τη Συρία αναφέρθηκε στις κατηγορίες που απευθύνουν στη Ρωσία οι δυτικές χώρες για τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι λέγοντας πως «οι τρομοκράτες προϋπήρχαν εκεί πριν την ρωσική επέμβαση.

Τους τρομοκράτες (μετριοπαθείς αντάρτες για τις ΗΠΑ) είπε ο Ρώσος πρόεδρος τους εξόπλισαν οι ΗΠΑ για να φέρουν εις πέρας τα σχέδιά τους, θεωρώντας ότι μπορούν να τους στρέψουν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

«Και μετά από αυτό;» αναρωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος: «Τι θα τους κάνουν; Νομίζουν ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, αλλά δεν θα τα καταφέρετε. Αυτό είναι το πρόβλημα», είπε

«Για το Χαλέπι;» ρώτησε ο Ρώσος πρόεδρος

«τι θέλουν οι δυτικές δυνάμεις; Να εξαφανίσουμε τους τρομοκρατικού θύλακες εκεί ελαχιστοποιώντας τις απώλειες αμάχων ή να τους αφήσουμε στην τύχη τους; Και αν είναι το δεύτερο τι δουλειά έχετε στην Μοσούλη;

Υπάρχουν και εκεί απώλειες αμάχων. Το ίδιο και με τη Ράκκα. Ας μην κάνουμε τίποτα με την Ράκκα. Αλλά όλο ακούμε ότι πρέπει να καταληφθεί η Ράκκα. Ναι αλλά και εκεί υπάρχουν άμαχοι»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου:




pentapostagma.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2f42B9T
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου