Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Πρωτοφανή για την Ελλάδα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τα νοτιότερα τμήματα

Πρωτοφανή για την Ελλάδα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τα νοτιότερα τμήματα
 
Τι θα πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών. 
 
Συνεχίζουν τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα να χτυπάνε την Ελλάδα, καθώς μερικές βδομάδες μετά τις σαρωτικές πλημμύρες, κυκλώνας τροπικού τύπου αναμένεται τις αμέσως επόμενες ώρες να σαρώσει τα νοτιότερα τμήματα της χώρας.
Το χαμηλό αυτό σε έκταση αλλά πολύ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό έχει αλλάξει άρδην το καιρό στη νότια και δυτική Ελλάδα με εκ νέου ραγδαία επιδείνωση μέσα στη Δευτέρα. 
Όπως σημειώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο στις προβλέψεις του, ο μεσογειακός αυτός κυκλώνας θα έχει ανέμους που κατά τόπους θα ξεπερνάνε και τα 120χλμ/ώρα, ισχυρότατες βροχοπτώσεις και μεγάλους κυματισμούς στις ακτές.
Από τα φαινόμενα ήδη πλήττονται με ισχυρές βροχές περιοχές της Κρήτης και της Πελοποννήσου, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το μέτωπο θα κινηθεί ανατολικότερα επηρεάζοντας την υπόλοιπη Κρήτη και αργότερα τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:


- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
- Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.



ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2eTuVKT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου