Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΕ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

http://ift.tt/2dVKFk1

Η φυσική τάξη των πραγμάτων στη χερσόνησο του Αίμου προϋποθέτει μια ισχυρή Ελλάδα, η οποία έλκει τις υπόλοιπες χώρες προς την πλευρά της Δύσης και τις απαγκιστρώνει από τον αναχρονισμό και τον σκοταδισμό της τουρκικής επεκτατικότητας.

Ούτως ή άλλως, η παράδοσή μας, η Ιστορία μας, το βαρύ και πολύτιμο φορτίο του πολιτισμικού αποθέματος το οποίο διαθέτουμε αλλά και το αίσθημα της αποστολής που φέρει κάθε ενσυνείδητος Ελληνας ωθούν τα πράγματα προς τα εκεί. Η συλλογική πείρα του επηρεασμού της βαλκανικής γεωγραφικής ενότητας από το έθνος μας άρχισε να αποκτάται ήδη από τους αρχαϊκούς χρόνους και συνεχίστηκε την κλασική εποχή, την περίοδο της κοσμοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη ρωμαιοκρατία και τη βυζαντινή υπερχιλιετή αυτοκρατορία.

Αυτό που σήμερα αποκαλούμε Τουρκία λειτούργησε σαν ρωγμή ασυνέχειας του ιστορικού χρόνου και η επέκταση των Οθωμανών στη Βαλκανική σηματοδότησε την έναρξη μιας πολλαπλής και βαριάς παθογένειας στην περιοχή μας. Οι Οθωμανοί «φύτεψαν» πολλούς σπόρους θανάτου και διχασμού στις περιοχές που κατέκτησαν.

Κοντολογίς, όταν ο Ελληνισμός επηρεάζει τα Βαλκάνια, η τάση στον πολιτισμό και στην οικονομία είναι ανοδική και, κάθε φορά που πέφτει ο ισλαμικός, τουρκικός ίσκιος στη γειτονιά μας, όλα παίρνουν την κατιούσα.
Η κατάσταση που διαγράφεται στα ολέθρια έτη της μνημονιακής λαίλαπας είναι ακριβώς η αντίθετη από το ωφέλιμο. Η Τουρκία, παρά τα εσωτερικά προβλήματα και τις αντιφάσεις της, διογκώνεται πληθυσμιακά, ακμάζει οικονομικά και επιδιώκει να επεκταθεί γεωγραφικά, ενώ η Ελλάδα συρρικνώνεται -σε όλα τα επίπεδα- σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι πολίτες αυτής της χώρας ψάχνουν να βρουν τρόπους να γλιτώσουν από το κράτος που τους επιτίθεται και τους αφανίζει!

Ενδεικτική της ζημιάς που κάνει το κράτος στον Ελληνισμό είναι η είδηση που δημοσίευσε η «δημοκρατία» για τις καταθέσεις των μικρομεσαίων που καταλήγουν στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία!

Στο σχετικό ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «το 2015 οι τραπεζικές καταθέσεις στις δύο βαλκανικές χώρες κατέγραψαν σημαντική αύξηση κατά 4,2 δισ. ευρώ (10%) και 2,8 δισ. (8%), αντίστοιχα, τη στιγμή που στην Ελλάδα σημειωνόταν νέα "βουτιά" κατά 23%, η μεγαλύτερη από το ξέσπασμα της κρίσης, το 2008. Μεγάλοι αιμοδότες των βουλγαρικών και των ρουμανικών τραπεζών, οι Ελληνες, με πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες και να ανοίγουν λογαριασμούς στις δύο χώρες».

Η πατρίδα μας υποχρεώνεται -κυρίως από τους Γερμανούς «εταίρους»- όχι μόνο να χάσει τα ερείσματά της στα Βαλκάνια (υποκαταστήματα τραπεζών, επιχειρηματική διείσδυση κ.ά.), αλλά και να συρρικνωθεί δραστικά και να διοχετεύσει το δυναμικό της σε χώρες που κάποτε ζητούσαν τη βοήθειά μας!


ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2esbEjp
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου