Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ….



95η επέτειο της Λωζάννης … ¨Ξέχασαν να περάσουν στο κείμενο την νήσο Λήμνο¨
Σήμερα είναι η 95η επέτειο της συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης… Κάποιες δηλώσεις σχετικά με την Συνθήκη Νίκης της Λωζάννης, δείχνουν το αντίθετο από αυτό που επί 100 περίπου χρόνια μας προβάλει η επίσημη ιστορία ως νίκη.
Η στρατιωτική επιτυχία που επέδειξε το τουρκομουσουλμανικό έθνος στον εθνικοαπελευθερωτικό του αγώνα, ενόχλησε τις εχθρικές δυνάμεις που είχαν ηττηθεί. Οι συμμαχικές χώρες που δεν μπόρεσαν να νικήσουν στο στρατιωτικό πεδίο το τουρκικό έθνος, προσπαθούσαν να αντισταθμίσουν την ήττα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στην κατεύθυνση αυτή η πλευρά της Τουρκίας με επικεφαλής τον Ισμέτ Ινονού, υπέγραψε την συνθήκη της Λωζάννης στις 24/7/1923. Παρά το ότι η επίσημη ιστορία, επί πολλά χρόνια προέβαλλε την συνθήκη της Λωζάννης ως νίκη, οι δηλώσεις που έκανε ο Ριζά Νουρ που μετείχε στην επιτροπή, δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.
¨ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ, ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ¨
Ο ερευνητής και συγγραφέας Καντίρ Μισίρογλου σε δήλωση που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τις συζητήσεις αναφορικά με τα νησιά του Αιγαίου και την Λωζάννη, είχε πει τα εξής : ¨Ο εθνικιστής με ρατσιστικό χαρακτήρα Ριζά Νουρ στα απομνημονεύματα του λέει τα εξής : ¨Μας έδωσαν τα νησιά του Αιγαίου, αλλά εμείς δεν τα θέλαμε. Σκεφτήκαμε πως ¨ο πληθυσμός εκεί ως επί το πλείστον ήταν Έλληνες και οι εκτάσεις βραχώδεις και για να τα κρατήσουμε χρειαζόταν ισχυρός στόλος. Και αυτό θα επέβαλε σημαντικά έξοδα. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε αυτό το βάρος¨ αλλά ούτε θέλαμε να τα δώσουμε στην Ελλάδα και σκεφτήκαμε να τα δώσουμε στην Ιταλία, κάτι ως ουδέτερη ζώνη. Αντί της Ελλάδας τα νησιά αφέθηκαν στην Ιταλία. Δόθηκαν τα νησιά αλλά δεν τα πήραμε¨.
Σε μια άλλη του δήλωση ο Μισίρογλου υποστήριξε πως ο Ισμέτ Ινονού δεν υπερασπίστηκε τα εδάφη της Τουρκίας και συνέχισε λέγοντας:  ¨Το Μπατουμ περιλαμβάνεται στο Εθνικό Συμβόλαιο, πρέπει να γίνει δικό μας. Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνονται στο  Εθνικό Συμβόλαιο, πρέπει γίνουν δικά μας. Η Αντάκεια (σημ. μεταφρ. : Συρία) πρέπει να γίνει δική μας…..¨
…………………
Ο Καντίρ Μισίρογλου περιγράφει πως ο Ριζά Νουρ είχε δηλώσει τα εξής:  Στο κείμενο με το οποίο άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μας έδωσαν 4 νησιά επειδή με αυτά ελέγχονταν η κίνηση προς το Τσανάκκαλε. Ένα εξ αυτών ήταν και η Λήμνος. Αλλά ο δικός μας ο στρατιωτικός ακόλουθος ξέχασε να το καταγράψει στο χαρτί !  O λόρδος Κώρζον μας είχε ειρωνευτεί δημόσια λέγοντας πως «Εμείς δώσαμε εδώ στους Τούρκους 4 νησιά. Ένα εξ αυτών ήταν η Λήμνος. Αφού όμως δεν το πέρασαν στο χαρτί, προφανώς δεν το θέλουν. Δεν νομίζω πως θα θέσουν ξανά αυτό το ζήτημα». Και δεν βγήκε ένας να πει πως αυτό συνέβη κατά λάθος. Έτσι σήμερα στην Λήμνο κυματίζει η ελληνική σημαία λόγω του Τεφίκ Μπιγίκογλου που υπήρξε επί 15 έτη Γ.Γ. του Μουσταφά Κεμάλ¨
https://ift.tt/2mT8jja
24/7/2018
Σχ: Για τον Καντίρ Μισίρογλου έχουμε γράψει και άλλες φορές. Το άτομο είναι αφερέγγυο αλλά το θέμα είναι πως έχει πολύ καλές σχέσεις με την κυβλέρνηση του ΑΚΡ. Την τελευταία φορά που αρρώστησε, τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ο Ερντογάν.



Ενώ σίγουρα καθόλου τυχαία δεν είναι η προβολή των απόψεων του από την φιλοκυβερνητική Γενί Ακίτ. Η κύρια φωτογραφία του άρθρου ΔΕΝ είναι από τηο άρθρο αυτό, αλλά την επιλέξαμε για να υπενθυμίσουμε στους Έληνες το ποιά είναι τα σύνορα του τουρκικού ¨Εθνικού Συμβολαίου¨….
Να σας θυμίσουμε επίσης και παλιότερες δηλώσεις αυτού του Οθωμανού….

ΟΘΩΜΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΟΘΩΜΑΝΟΥ


ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2mS3IxJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου