Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Σε ποιο αρχαίο οικοδόμημα ανήκουν αυτοί οι γιγάντιοι λίθοι;


Σε ποιο αρχαίο οικοδόμημα ανήκουν αυτοί οι γιγάντιοι λίθοι; Όχι, δεν αποτελούν τμήμα του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών

Αν νομίσατε ότι η εικόνα δείχνει τμήμα του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, νομίσατε λάθος. Οι γιγάντιοι αυτοί λίθοι είναι τμήμα του τείχους Σακσαϋουαμάν, που περιβάλλει την αρχαία πόλη Κούζκο, την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας.

Όταν οι Ισπανοί κατακτητές αντίκρισαν για πρώτη φορά το μεγαθήριο που περιέβαλε το Κούζκο, πίστεψαν ότι το έχτισαν δαίμονες.
Δεν μπορούσαν να φανταστούν, πώς ένας λαός που θεωρούσαν αμόρφωτο και πρωτόγονο, κατάφερε να δημιουργήσει ένα τέτοιο αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι η έμπνευση πίσω από το Σακσαϋουαμάν ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες. Λόγω της ομοιότητας του με τις Μυκήνες, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι Αρχαίοι Έλληνες ταξίδεψαν μέχρι το Περού και μεταλαμπάδευσαν τις αρχιτεκτονικές τους γνώσεις στους ιθαγενείς. 


Ο Ιταλός καθηγητής φυσικής του Πανεπιστημίου του Ρίο Ντε Τζανέιρο Enrico Mattievich επιμένει ότι το ταξίδι του Οδυσσέα στον κάτω κόσμο ήταν το Περού, όπου μεταλαμπάδευσε στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού.

Τα τεκμήρια του είναι ελλιπή, αλλά σε ένα έχει δίκιο. Τα τείχη του Σακσαϋουαμάν θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι στις Μυκήνες.




elhalflashbacks

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2LyXbGP
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου