Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ότι αξίζει να κρατήσεις από τη χρονιά που φεύγει!


Ο απολογισμός της κάθε χρονιάς που τελειώνει, είναι σχεδόν αναπόφευκτος. Ακόμα και όσοι λένε πως δεν κάνουν τον δικό τους απολογισμό, προσωπικά νομίζω πως όλοι μας, έστω και για λίγα λεπτά γυρίζουμε πίσω να κοιτάξουμε τα όσα συνέβησαν στη ζωή μας. Τα γεγονότα, τις στιγμές, τους ανθρώπους. Όλα όσα μας στιγμάτισαν, ακόμα και αυτά που δεν το συνειδητοποιήσαμε εκείνη τη στιγμή.

Τι αξίζει όμως πραγματικά να πάρουμε μαζί μας στη νέα χρονιά;

Τους ανθρώπους της ζωής μας!

Αυτούς που ήρθαν στον μικρόκοσμο μας και τον έκαναν καλύτερο, ομορφότερο, έστω και αν έμειναν για λίγο! Ο κάθε άνθρωπος μπαίνει στη ζωή μας για κάποιο λόγο. Μην τον ψάχνετε το λόγο. Μπορεί να τον μάθετε λίγες μέρες μετά, λίγα χρόνια αργότερα, ίσως και ποτέ! Το βασικό είναι να εκτιμήσετε όσους έφεραν κάτι θετικό στις ζωές σας.
Είτε αυτούς που σας βοήθησαν είτε αυτούς που σας άκουσαν όταν το είχατε ανάγκη. Όσους ήταν δίπλα σας όταν τους χρειαζόσασταν. Εκτιμήστε ακόμα και όσους δεν μπόρεσαν να μείνουν για πολύ ή στις δυσκολίες εξαφανίστηκαν. Ευλογημένοι είστε που άτομα με αρνητική ενέργεια και δύσκολοι άνθρωποι, άδειασαν το χώρο γύρω σας. Έτσι μπορείτε να γεμίσετε τις ζωές σας με καλύτερους ανθρώπους και να επανεκτιμήσετε τις φιλίες σας. Ποιους αξίζει να έχετε κοντά σας και γιατί. Όχι μόνο επειδή είχαν κάτι να σας δώσουν. Αλλά γιατί νιώσατε εσείς γεμάτοι όταν τους χαρίσατε την δική σας ενέργεια.
Τους ανθρώπους που χάθηκαν για πάντα!
Μπορεί να χάσατε αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς, φίλους, γνωστούς σας. Κρατήστε τις καλύτερες αναμνήσεις που έχετε μαζί τους. Ότι άσχημο και αν έγινε, πλέον δεν μπορεί να αλλάξει. Αν προλάβατε να τους πείτε πως αισθάνεστε για αυτούς είστε τυχεροί. Αν δεν προλάβετε, δεν πρέπει να νιώθετε άσχημα ούτε να έχετε τύψεις.
Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής για όλους μας. Πείτε τώρα πως νιώσατε μαζί τους, γράψε τα σε ένα χαρτί, αφιερώστε χρόνο. Ποτέ δεν είναι αργά. Είναι εγωιστικό όταν ο άνθρωπος θέλει να είχε πει κάτι και δεν το είπε. Απλά δεν έγινε, δεν έτυχε, δεν ήταν η στιγμή. Κάτι που δεν μπορείτε να το αλλάξετε τώρα, δεν υπάρχει και λόγος να αισθάνεστε άσχημα στο παρόν και στο μέλλον. Μέσα σας, ξέρετε τα δικά σας συναισθήματα και πρέπει να βρείτε τη δική σας ηρεμία και γαλήνη. Γιατί η ζωή συνεχίζετε και όσοι έφυγαν θα ήθελαν να ξέρουν πως την ζείτε με χαρά και αξιοπρέπεια!

Τα όσα καταφέρατε μέσα στον χρόνο!

Αρκετές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε τα ποσά έχουμε καταφέρει, από την ταχύτητα της καθημερινότητας. Άλλες φορές το θεωρούμε δεδομένο. Γυρίστε πίσω και θα δείτε πως κάνατε περισσότερα από όσα φανταζόσασταν. Μια νέα δουλειά, μια πετυχημένη καριέρα, προσπάθειες που ήταν άκαρπες αλλά έστω προσπαθήσατε και δεν τα παρατήσατε.
Μετακομίσατε, γνωρίσατε νέα άτομα, ήρθατε πιο κοντά με άλλα. Αλλάξατε ρότα στη ζωή σας. Την πήγατε αλλού. Έχετε σχέδια που ακόμα τρέχουν και έχετε κάτι να περιμένετε για τη νέα χρονιά. Κάνατε όνειρα ή θέλετε να κάνετε μεγαλύτερα όνειρα. Μην φοβάστε να ονειρευτείτε, ακόμα και αν στο τέλος δεν πραγματοποιηθούν. Ζήσατε, ταξιδέψατε, τα καταφέρατε ακόμα μια χρονιά!

Την οικογένεια σας, τη φυσική και αυτή που φτιάξατε εσείς!

Οικογένεια δεν είναι μόνο οι συγγενείς μας αλλά όσα άτομα τα αισθανόμαστε δικά μας. Γονείς, αδέρφια, πολύ κοντινοί φίλοι, άνθρωποι δικοί μας. Να αισθάνεστε ευγνώμονες  για όλους όσους είναι στη ζωή σας. Η οικογένεια είναι ένας ισχυρός δεσμός. Και δεν περιορίζετε από τους δεσμούς αίματος μόνο. Είναι ένας κύκλος προστασίας που μας περιβάλλει. Και μέσα σε αυτόν μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας.
Είναι τα άτομα που ακόμα και αν σας κρίνουν, το κάνουν με αγάπη και όχι δόλο. Επειδή νοιάζονται και όχι από κουτσομπολιό. Σας βοήθησαν και σαφώς έχουν ανάγκη και τη δική σας βοήθεια και στήριξη. Χωρίς αυτόν τον κύκλο, νιώθουμε ότι κάτι λείπει. Όχι γιατί είμαστε ανασφαλείς ή δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά του να είσαι μοναχικός άνθρωπος από το να ζεις στη μοναξιά που δεν μπορείς να ξεφύγεις.
Αυτόν τον κύκλο ανθρώπων, θα τον κουβαλάτε κάθε χρονιά, όπου και αν είστε, ότι και αν κάνετε, σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρεθείτε. Ενίοτε μπορεί να μικραίνει αυτός ο κύκλος, όμως είναι στο χέρι σας και στις επιλογές σας, αν θα τον μεγαλώσετε ξανά. Δεν έχει σημασία ο αριθμός των ατόμων αλλά η ποιότητα, η χαρά και οι στιγμές που σας προσφέρουν!
Καλή χρονιά να έχετε όλοι σας, να φροντίζετε τους εαυτούς σας, να τους αγαπάτε και να τους σέβεστε. Το ίδιο να κάνετε καθημερινά και για όλους τους συνανθρώπους μας, όχι μόνο τις γιορτές. Να γινόμαστε κάθε μέρα και λίγο καλύτεροι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν ομορφότερο κόσμο!

Βογιατζής Ηλίας

newsitamea.gr

from The Secret Real Truth http://bit.ly/2F0vhPJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου