Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

"Σύντομα δεν θα είναι θέμα για γέλια." Αυτό που περιμένει την Ουκρανία στο δεύτερο γύρο των εκλογών

© RIA Novosti/Στρίνγκερ/
υποψήφιος για την Προεδρία της Ουκρανίας, ο ηθοποιός Βλάντιμιρ Ζελένσκι στην έδρα των εκλογών στο Κίεβο
ΜΟΣΧΑ, 31 Μαρ – RIA Novosti . Αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στην Ουκρανία, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ο δεύτερος γύρος είναι  αναπόφευκτος. Οι επίσημοι υπολογισμοί προηγούνται, αλλά κρίνοντας από την αντίδραση των υποψηφίων, τα αποτελέσματα της άτυπης σφυγμομέτρησης αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα.
Ο ηγέτης είναι ο ηθοποιός Βλάντιμιρ Ζελένσκι με 30%, πίσω από αυτόν-ο νυν Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο με 18-19, %. Αν και, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες της CEC στις 22:30 ώρα Μόσχας, η κατάσταση ήταν αρκετά διαφορετική. Σχετικά με το πώς θα συνεχιστούν οι εκλογές στην Ουκρανία-στο υλικό RIA του  Novosti. 

Ο πόλεμος των δημοσκοπήσεων 

Αυτές οι δημοσκοπήσεις εξόδου δημοσιεύθηκαν ακόμη και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, αν και αυτό απαγορεύεται από το νόμο. Πριν από τις εκλογές, η υπηρεσία Εξωτερικών πληροφοριών της Ουκρανίας (SVRU) εξέδωσε μια ειδική διευρκίνιση. Το γραφείο δήλωσε ότι η Ρωσία "θα προσπαθήσει να δυσφημίσει την εκλογική διαδικασία" και έφερε έναν ευρύ κατάλογο "μεθόδων" που φέρεται να χρησιμοποιούσε για να διαταράξει την ψηφοφορία. Στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα και δράση των μέσων ενημέρωσης θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια απόπειρα να "αποσταθεροποιήσει την κοινωνικοπολιτική κατάσταση και να εξαπλωθεί το χάος". 

Ακόμα και "εκθέτοντας τα σχέδια διαφθοράς και σκιάς" αποδίδονται στις "δολοπλοκίες της Μόσχας". Ειδικότερα, η SVRU προειδοποίησε έντονα ότι "τα ψευδεπίγραφα δεδομένα από τα εκλογικά κέντρα κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας" θα χρησιμοποιούνταν για το "χάος της εκλογικής διαδικασίας". 

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των σφυγμομετρήσεων δημοσιεύθηκαν από όλους όσους δεν είναι τεμπέληδες. Αυτό ονομάστηκε " πόλεμος δημοσκοπήσεων εξόδου".


© RIA Novosti/Σεργκέι Αβέν
Οι κάτοικοι ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές στο εκλογικό τμήμα στην περιοχή του Donetsk

Έτσι, ο αρχισυντάκτης της ουκρανικής έκδοσης "Country" Igor Guzhva
μοιράστηκε γενναιόδωρα τις πληροφορίες που του έρχονταν από κοινωνιολόγους και δημοσκοπήσεις. Για να μην παραβιάσει το νόμο, "κρυπτογράφησε" τα ονόματα των υποψηφίων. 
Περίπου δύο το απόγευμα στο Κίεβο, έχει ενημερώσει τα εξής: "βάμμα τσουκνίδας" πράσινου ανθρώπου "(προφανώς, Zelenskiy) -27-29%, λικέρ "λαγός σοκολάτας" (Ποροσένκο-ως ο ιδιοκτήτης της ζαχαροπλαστικής -.)-16-17 τοις εκατό, βάμμα νοτιοανατολικό του φλοιού της περιοχής της Μόσχας "Boykaya" (Γιούρι Μπόικο.-Ed.)-14-15, 5 τοις εκατό. 

Μόνο στην τέταρτη θέση ήταν το "κοκτέιλ Yu-1960", που είναι η Γιούλια Τύμοσενκο-14-14.5%. 

Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Μουσταφά Ναϊάμ ανέπτυξε το θέμα με το αλκοόλ: "Ζέβοκα"-24,74%, "λικέρ σοκολάτας"-22,93%, βότκα Ρωσική "Boykaya"-10,18%. 

"Απόπειρες να κερδίσουν ψήφους"


Η ψηφοφορία  ήταν χωρίς δυνατά σκάνδαλα. Στις 17:00 ώρα Κιέβου είχαν καταγραφεί 1500 παραβάσεις. "Οι περισσότερες από τις δηλώσεις και τις εκθέσεις καταχωρίστηκαν από την αστυνομία στο Κίεβο, Ντνιπροπετρόφσκ, Οδησσό, Ντονέτσκ και Χάρκοβο," ανέφερε η αναφορά της εθνικής αστυνομίας. "Βασικά, αυτά τα γεγονότα σχετίζονται με την παράνομη προπαγάνδα, τη φωτογράφηση ψήφων, τη δωροδοκία ψηφοφόρων, τη ζημιά στο δελτίο, το πλαστό μήνυμα για υπονόμευση και τις απόπειρες να πάρουν ψηφοδέλτια από το εκογικό τμήμα".


© RIA Novosti/Στρίνγκερ
Κάτοικος του Χάρκοβο σε ένα από τα εκλογικά κέντρα της πόλης κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία. 31 Μαρτίου 2019

Υπήρχαν επίσης αστεία περιστατικά. Έτσι, στο Zhytomyr σε ένα από τα εκλογικά τμήματα, ο ψηφοφόρος δεν βρήκε τον εαυτό του στις λίστες. Εξοργισμένος από τέτοια αδικία, άρπαξε ένα πακέτο ψήφων και τα έκανε κομματάκια.

Οι παρατηρητές προσδιόρισαν μια παράξενη κατάσταση, η οποία δεν θεωρείται επισήμως παραβίαση. Όπως ανέφεραν τα Ουκρανικά ΜΜΕ, το δεύτερο μισό της ημέρας στο Donbas υπήρξε απότομη αύξηση του αριθμού των ψηφισάντων. 

"Και ο Πρόεδρος ένας"


Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, στις 20:00 η προσέλευση ήταν 33,23% του αριθμού των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Οι δημοσκοπήσεις εξόδου, οι οποίες δημοσιεύονται αμέσως μετά το κλείσιμο των τμημάτων, δίνουν περίπου την ίδια εικόνα: οι ηγέτες είναι  ο Ζελένσκι και ο Ποροσένκο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα -της ουκρανικής Exitpol" για 20:01 στο Κίεβο στο δεύτερο γύρο ήταν ο Zelenskiy με 29,25% και Ποροσένκο από 19,19%, η Τιμοσένκο έχει 13,75 τοις εκατό, ο Μπόικο έχει 9, 24% των ψήφων. 

Σύμφωνα με την έκδοση του «National Exitpol», ο Zelenskiy ήταν με 30,4 τοις εκατό, ο Ποροσένκο-17,8, Τυμοσένκο-14,2, Μπόικο-9,8 τοις εκατό. 

Ο Zelenskiy σε όλα αυτά έχει αντιδράσει με την αινιγματική φράση: «όπως βλέπετε, είναι πολλές οι δημοσκοπήσεις εξόδου , και ο Πρόεδρος ένας» και έχει ενημερώσει , ότι η έδρα του δεν σκοπεύει να ξεκουραστεί στις δάφνες. Ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του που ψήφισαν "όχι για καπρίτσιο"





© RIA Novosti/Στρίνγκερ
Ο σημερινός Πρόεδρος της Ουκρανίας Πετροπορένκο με τις κόρες του στο εκλογικό σταθμό στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στις προεδρικές εκλογές.

Στα κεντρικά γραφεία η Τιμοσένκο διακήρυξε απάτη και πρόκληση και κατηγόρησε ολόκληρη την υπηρεσία ασφάλειας της Ουκρανίας (SBU). Η "κυρία με το δρεπάνι" προέτρεψε τους Ουκρανούς "να μην αντιληφθούν την κοινωνιολογία, η οποία ονομάζεται" Exitpol "ως η αλήθεια στην τελευταία περίπτωση." "Είναι ένα χειραγωγικό πράγμα", πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, στα κεντρικά γραφεία της Τιμοσένκο, χωρίς δισταγμούς, έδωσαν πληροφορίες ότι η δεύτερη θέση σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτών των "χειραγωγικών" δεν είναι ο Ποροσένκο, αλλά η "Τζούλια". 

Ο Ποροσένκο απάντησε στον αριθμό των σφυγμομετρήσεων με σαρκασμό: «με τη Ρωσία, τέλος πάντων, σε ένα μεγάλο τραπέζι με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς εταίρους μας θα πρέπει να μιλήσουμε. Αλλά δεν θα είναι ο Μαξίμ Γκάλκιν ή ο Ευγένιος Πετροσίαν που θα μας εκπροσωπήσουν. " 

Ο αρχηγός του κράτους κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει τον αγώνα και έκανε έκκληση στους νέους ψηφοφόρους: «κατάλαβα τα κίνητρα της διαμαρτυρίας σας. Σε άκουσα. Σε παρακαλώ, ακούστε με. Όλα όσα έχουμε κάνει για πέντε χρόνια είναι (αυτό είναι.-Ed) για τις μελλοντικές γενιές. " 

Στην πραγματικότητα, μίλησε για τον δεύτερο γύρο ακόμη και πριν από τη δημοσίευση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας. "Οι ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές είναι μια δοκιμασία για τον Ευρωπαϊσμό μας. <...> Και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η εξέταση της Ουκρανίας σήμερα πέρασε επιτυχώς. και θα το επιβεβαιώσει τον Απρίλιο, στις 21 ",-ο Ποροσένκο έχει γράψει στο Twitter. 

Σε μια τηλεοπτική ομιλία προς τους ψηφοφόρους, ο Πρόεδρος επεσήμανε αμέσως τη στάση του στη δημοσίευση των επίσημων αποτελεσμάτων: "σε λίγα λεπτά θα έρθει η 1η Απριλίου-η ημέρα του γέλιου. Θα γελάσουμε, αρκετά. Και από τις 2 Απριλίου δεν θα είναι ένα αστείο. "

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ουκρανίας, από τις 22:30, οι περισσότερες ψήφοι ήταν του Ποροσένκο: 28,69%. Ο Zelenskiy έχει 24,67. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία του 0,12 τοις εκατό των ψήφων. Σύμφωνα με τα ουκρανικά MEDIA, αυτά τα ποσοστά του συνολικού αριθμού των ψήφων-είναι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σε ειδικούς τόπους: στις φυλακές και στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. 

Μετά από περίπου μισή ώρα η εικόνα άλλαξε-ο ηγέτης έγινε Zelenskiy από 28,41, 2 τοις εκατό, και στη δεύτερη θέση ήταν ο Τυμοσένκο από το 18,18. Ο Ποροσένκο από 17,49, 3%- έγινε τρίτος. Η CEC μέτρησε μόνο το 0,54 τοις εκατό των ψήφων. Αυτό είναι το ποσοστό των ψηφοφοριών που υποβάλλονται σε επεξεργασία. Αλλά, όπως έχει δείξει η πρακτική,-είναι αυθόρμητες δημοσκοπήσεις εξόδου, τα αποτελέσματα των σφυγμομετρήσεων που διεξάγονται από κοινωνιολόγους, και προκαταρκτικά αποτελέσματα δίνουν διαφορετική εικόνα.




tokoutsavaki

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2U6IUWa
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου