Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μαχητικό «αγνώστου εθνικότητας» έκανε κάρβουνο φάλαγγα τζιχαντιστών

http://ift.tt/1UtJsxlΜαχητικό αεροπλάνο αγνώστου εθνικότητας χτύπησε την Κυριακή μια φάλαγγα οχημάτων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη, που είχαν φύγει από τη μεσογειακή πόλη Σύρτη, κάνοντας τους τζιχαντιστές και τα οχήματά τους κάρβουνο.
«Μια αυτοκινητοπομπή επλήγη από αεροπορική επιδρομή σήμερα το πρωί. Εκτιμάμε πως επρόκειτο για αυτοκινητοπομπή του Ισλαμικού Κράτους, όμως ο στόχος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί», δήλωσε ένας σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί την ισλαμιστική ψευδοκυβέρνηση της Τρίπολης, χωρίς να αναφέρει απολογισμό.

«Αυτό το αεροπορικό πλήγμα δεν έγινε σε συντονισμό με την κυβέρνησή μας», πρόσθεσε. Βεβαίως κανένα πλήγμα δεν μπορεί να γίνει σε συντονισμό με την κυβέρνησή του, γιατί η νόμιμη και διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης βρίσκεται εξόριστη στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, «η αυτοκινητοπομπή είχε φύγει από τη Σύρτη και τέθηκε στο στόχαστρο σε μια περιοχή περίπου 150 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης». «Καταστράφηκε πλήρως», διευκρίνισε.

Η Σύρτη –μια πόλη που βρίσκεται 450 χλμ ανατολικά της Τρίπολης– και τα περίχωρά της τελούν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που έχει εκμεταλλευθεί το χάος στο οποίο βυθίστηκε η χώρα μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της, κυρίως εξαπολύοντας φονικές επιθέσεις.

Στις 19 Φεβρουαρίου, αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομή εναντίον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους στη Σαμπράτα, 70 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 50 Τυνήσιοι και Αλγερινοί τζιχαντιστές, ανάμεσά τους «πιθανόν» και ένας οπλαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης.

tribune.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/24wA9kr
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου