Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ … ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ

463311ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΑΝ

ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ


Ο αμερικανός συγγραφέας, Robert F. Kennedy. , αποκάλυψε ότι ο συριακός πόλεμος ξεκίνησε από τις μυστικές υπηρεσίες και τις κυβερνήσεις της Δύσης προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εταιρειών πετρελαίου, όταν ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ απέρριψε το έργο που περιλαμβάνει την μεταφορά καταριανού φυσικού αερίου μέσω αγωγών από Κατάρ και Τουρκία προς την Ευρώπη.

Ο συγγραφέας σ΄ ένα άρθρο στο site « Politico.eu» αναφέρει ότι η χώρα του είναι μία από αυτές που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία. Προσθέτει ότι η απόφαση του Άσαντ ν΄απορρίψει το τουρκοκαταριανό σχέδιο μεταφοράς φυσικού αερίου έγινε με γνώμονα την προστασία των ρωσικών και ιρανικών συμφερόντων και προκάλεσε περιφερειακό πόλεμο.

Ο Kennedy επιμένει στο άρθρο του ότι : «Ο πόλεμος κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν ξεκίνησε με τις ειρηνικές διαδηλώσεις της Αραβικής Άνοιξης το 2011. Πράγματι, τα πρώτα σπέρματα αυτού του πολέμου χρονολογούνται ήδη από το 2000, όταν το Κατάρ πρότεινε ένα σχέδιο για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, το οποίο περιελάμβανε τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία, την Ιορδανία και την Τουρκία. Από κοινού με το Ιράν, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο.

Οι υφιστάμενες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης στέρησαν από το Ιράν τη δυνατότητα για πώληση του φυσικού του αερίου στο εξωτερικό.Το καταριανό αέριο από την άλλη δεν δύναται να φθάσει στην Ευρώπη δια πλοίων γιατί υγροποιείται.Έτσι έπρεπε να γίνει το Κατάρ ακόμη ισχυρότερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, αν και ήδη φιλοξενεί δύο αμερικανικές βάσεις στο έδαφός του.»

Ο συγγραφέας για τον αντίκτυπο που θα είχε ένα τέτοιο ενεργειακό εγχείρημα σε Ρωσία και Ιράν αναφέρει: «Η ΕΕ καλύπτει το 30% των αναγκών της σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Η Ευρώπη επιδίωκε μια άλλη γραμμμή που θα παρέχει σχεδόν το ίδιο ποσοστό έργου.Η Ευρώπη φιλοδοξεί δια υατής να της παρέχεται φυσικό αέριο σε φθηνότερη τιμή και να περιορίσει έτσι και την οικονομική,πολιτική κυριαρχία της ρωσικής ενέργειας και προσωπικά την δύναμη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Αναφορικά με την Τουρκία, αυτή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Η Τουρκία επιθυμεί νά απαλλαγεί από αυτήν την εξάρτηση από τη Ρωσία,λόγω και της διιστορικής εχθρότητας που διέπει τις σχέσεις τους και εκ του παραλλήλου να κερδίσει ευκόλως χρήματα από το πέρασμα του αερίου από την Ασία προς μέσω του εδάφους της. Όσο για τη Σαουδική Αραβία είχε ως στόχο τη δημιουργία επιρροής στη Συρία για να εξισορροπήσει το συσχετισμό δυνάμεων με σιίτες και ν΄αντιπαρατεθεί και στις γεωπολιτικές φιλοδοξίες του πρωταρχικού εχθρού του του σιιτικού Ιράν που είναι σύμμαχος του Άσαντ. Το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε πόλεμο κατά της Τεχεράνης και στο πεδίο της Υεμένης στοχοποιώντας τη σιιίτικη φυλή των Χούτι όταν αισθάνθηκε ότι μειώθηκε η σημαντικότητά του μετά την παράδοση της κυβέρνησης στο Ιράκ από τις ΗΠΑ σε σιίτικες ομάδες (και την άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν που επήλθε σύντομα ».
http://ift.tt/1LPtJBx
Ο συγγραφέας συνέχισε λέγοντας: Φυσικά για τη Ρωσία που πουλάει το 70% του φυσικού της αερίου προς την Ευρώπη ο τουρκικός αγωγός αερίου αποτελεί απειλή για το μέλλον της. Σύμφωνα με την άποψη Πούτιν η γραμμή αερίου του Κατάρ έχει σχεδιαστεί από το ΝΑΤΟ είναι έργο του για ν΄ αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή, και είναι ένα εργαλείο για να διακόψει τη σχέση της Ρωσίας με τον κύριο σύμμαχο της ευελπιστώντας να πλήξει τη ρωσική οικονομία και να κάμψει τη ρωσική ισχύ στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.Kατά λέξη αναφέρει « Σύμφωνα με τον Πούτιν ο αγωγός του Κατάρ σχεδιάστηκε από το ΝΑΤΟ για ν΄αλλάξει το statu quo, να στερήσει τη Ρωσία από το μόνο της πόδι στη Μ Ανατολή να στραγγαλίσει τη ρωσική οικονομία και να θέσει τέλος στο ρωσικό μοχλό επί της ευρωπαικής αγοράς ενέργειας. » « Οι Σύριοι ήδη από το 2009 διαμήνυσαν δεν αποδέχονται να υπογράψουν το σχέδιο μεταφοράς φυσικού αερίου γραμμή έτσι ώστε να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με τους Ρώσους συμμάχους τους ».shaamtimes 28.1.16

Συγκλονιστικός ο Robert F. Kennedy. συνεχίζει "Ο δημοσιογράφος Seymour Hersh μου είπε σε μια συνέντευξη.. πριν ξεκινήσει ο πόλεμος σύμφωνα με τον Hersh,ο Assad κινήθηκε να φιλελευθεροποιήσει τη χώρα.Αυτοί είχαν internet και εφημερίδες και μηχανήματα ATM και ο Assad ήθελε να κινηθεί προς τη Δύση.Μετά την 9/11, δίνει χιλιάδες ανεκτίμητα αρχεία στη CIA για τους ριζοσπ΄στες τζιχαντιστές που αυτός υπολόγιζε ως έναν κοινό εχθρό……….

Μυστικές αναφορές και εκθέσεις από τις αμερικανικές σαουδαραβικές και ισραηλινές μυστικές αποδεικνύουν ότι με το που ο Άσνατ απορρίπτει τον αγωγό του Κατάρ στρατός και εκπονητές των μυστικών υπηρεσιών έφθασαν γρήγορα σε συμφωνία για την υπόθαλψη μιας σουνιτικής εξέγερσης στη Συρία για την ανατροπή του μη συνεργάσιμου Μπασάρ Άσαντ για την επίτευξη του κοινού τους στόχου της ολοκλήρωσης της σύνδεσης αερίου Κατάρ / Τουρκία……

Ο Άσαντ εξόργισε περαιτέρω σουνίτες μονάρχες του Κόλπου εγκρίνοντας ένα ρωσικό-εγκεκριμένο « ισλαμικό αγωγό » που θα διοχετεύει από την πλευρά του Ιράν φυσικό αέριο μέσω της Συρίας και προς τα λιμάνια του Λιβάνου. Ο Ισλαμικός αγωγός θα κάνει τους σιίτες του Ιράν αντί τους Σουνίτες του Κατάρ, τον κύριο προμηθευτή στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας και θα αυξήσει δραματικά την επιρροή της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή και στον κόσμο. Το Ισραήλ, επίσης, ήταν δικαιολογημένα αποφασισμένο να εκτροχιάσει τον ισλαμικό αγωγό που θα πλουτίσει το Ιράν και τη Συρία και πιθανώς θα ενισχύσει τη Χεζμπολάχ…..

Το 2009, κατά το WikiLeaks, αμέσως αφότου ο Μπασάρ Άσαντ απέρριψε τον αγωγό του Κατάρ, η CIA άρχισε να χρηματοδοτεί τις ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία….η δυτική συμμαχία εξόπλισε τον Free Syrian Army για ν΄αποσταθεροποιήσει περισσότερο τη Συρία.Το πορτραίτο που λάνσαρε ο τύπος του FSA ότι ήταν οι μετριοπαθείς σύριοι ήταν απατηλό.Οι μονάδες τους αποτελούνταν από ανεξάρτητοπυς πολιτοφύλακες που η πλειοψηφία τους καθοδηγούνταν από τους συμμάχους τους τους τζιχαντιστές που ήταν μαχητές πιο δεσμευμένοι και πιο αποτελεσματικοί. Από εδώ οι σουνίτες ένοπλοι της Al-Qaïda του Ιράκ διέσχιζαν τα ιρακοσυριακά σύνορα και ένωναν τις δυνάμεις τους με τους λιποτάκτες του FSA που πολλοί από αυτούς εκπαιδεύθηκαν και εξοπλίστηκαν από τις ΗΠΑ.

Πολύ πριν από την αμερικανική κατοχή στο Ιράκ το 2003 που πυροδότησε την εξέγερση των σουνιτών που είχει πλέον μεταμορφωθεί σε Ισλαμικό Κράτος, η CIA είχε καλλιεργήσει το βίαιο τζιχάντ ως όπλο του Ψυχρού Πολέμου

Η ιδέα της ετοιμασίας ενός εμφυλίου πολέμου σουνιτών-σιιτών προς αποδυνάμωση του σιιτικών καθεστώτων Ιράν Συρίας προκειμένου να διατηρήσουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο των πετροχημικών κοιτασμάτων της περιοχής δεν ήταν μια νέα έννοια στο λεξικό του Πενταγώνου. Μια έκθεση Rand 2008 Πενταγώνου πρότεινε ένα συγκεκριμένο σχέδιο γιι αυτό που επρόκειτο να συμβεί. "politico.eu

dimpenews.com

from The Secret Real Truth http://ift.tt/1KXyLRJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου