Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Χαστούκι στην Τουρκία: Δεν είναι ασφαλής χώρα λένε οι πολιτικοί επιστήμονες

http://ift.tt/1OF8x0NΙσχυρότατο πλήγμα στην εικόνα της Τουρκίας αποτελεί η απόφαση της Διεθνούς Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης να ακυρώσει το ετήσιο συνέδριό της στην Κωνσταντινούπολη για λόγους ασφαλείας. 

Το 24ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πολιτικής Επιστήμης, το οποίο είναι η ετήσια συνάντηση των κορυφαίων πολιτικών επιστημόνων από όλο τον κόσμο, ήταν προγραμαμτισμένο να γίνει φέτος στην Κωνσταντινούπολη από τις 23 έως τις 28 Ιουλίου.
Ωστόσο η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης ανακοίνωσε ότι θα διοργανωθεί σε άλλη πόλη, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και να παρέχουν ένα περιβάλλον κατάλληλο για την ανταλλαγή των πνευματικών ιδεών.
Ο Aiji Tanaka πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης μάλιστα, σε μήνυμά του κατακεραυνώνει την Τουρκία για τους φραγμούς που βάζει στην ελευθερία του λόγου και στις ακαδημαϊκές ελευθερίες στη χώρα.
Η πόλη που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο αυτό συνέδριο θα ανακοινωθεί στις 25 Μαρτίου. Μήπως θα έπρεπε η Ελληνική Εταιρία Πολιτικής Επιστήμης να καταθέσει πρόταση;

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth http://ift.tt/213vDFD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου