Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Το Κρεμλίνο αναφέρθηκε στις επικείμενες «αποκαλύψεις» που έχουν στόχο τον Πούτιν

http://ift.tt/1MShg0hΜια κοινοπραξία διεθνών δημοσιογραφικών ερευνών, ετοιμάζεται να «διοχετεύσει» «κατά παραγγελία» στη Δύση και τη Ρωσία «αποκαλύψεις», για την οικογένεια του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τους παιδικούς του φίλους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι ασκήσεις αυτού του είδους συνεχίζονται. Στις επόμενες μέρες ετοιμάζουν να κάνουν νέες αποκαλύψεις με τρόπο «αντικειμενικό» και κατά αποκλειστικότητα. Μια οργάνωση, που αυτοαποκαλείται διεθνές κονσόρτσιουμ δημοσιογραφικών ερευνών, στο οποίο συμμετέχουν δημοσιογράφοι διαφόρων ΜΜΕ, στο οποίο κατά την δική μας εκτίμηση συμμετέχουν εκπρόσωποι άλλων οργανισμών και υπηρεσιών, μας υπέβαλλε φιλικά και γλοιώδη ερωτήματα αλλά διατυπωμένα με ανακριτικό ύφος. Ετοιμάζονται στις επόμενες μέρες να δημοσιεύσουν τα νέα τους έργα, στην Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Ρωσία και πολλές άλλες χώρες », δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Η αποτελεσματικότητα αυτών των επιθέσεων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά οι σύντροφοι εργάζονται χρησιμοποιώντας πολύ δοκιμασμένες και γνωστές μεθόδους», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η ρωσική κυβέρνηση «σέβεται το είδος της ερευνητικής δημοσιογραφίας» και «θαυμάζει» τον επαγγελματισμό και την αντικειμενικότητα των δημοσιογράφων.

«Αλλά όταν μιλάμε για πράγματα που επινοούνται εκ του μηδενός, πρόκειται για ερωτήσεις που έχουν ήδη τεθεί εκατοντάδες φορές και στις οποίες έχουν δοθεί εκατοντάδες φορές απαντήσεις, και μάλιστα και νομικού και συναισθηματικού και απλά τεκμηριωμένες απαντήσεις. Δεν είναι πρόθυμοι να ασχοληθούν με κάποιου είδους αντικειμενικές έρευνες, αλλά στόχος τους είναι να πραγματοποιήσουν μια επίθεση στον τομέα της ενημέρωσης, να την ενορχηστρώσουν, να την μαγειρέψουν και να την εντάξουν στην ημερησία διάταξη της ενημέρωσης. Αυτό δεν μας αρέσει» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ διευκρίνισε επίσης, ότι τέτοιου είδους επιθέσεις μπορούν να υποστούν ο πρόεδρος και η οικογένεια του.

«Οι συνάδελφοι από τα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έστειλαν τις ερωτήσεις τους σε πολλούς παραλήπτες, και φυσικά, όπως μπορείτε να μαντέψετε, ενδιαφέρονται για τον ίδιο τον Πούτιν προσωπικά, προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες για την οικογένειά του, για τους παιδικούς του φίλους του Πούτιν, για τους επιχειρηματίες Κοβαλτσούκ, Ρότεμπεργκ και άλλους. Αναφέρονται σε κάποιες εταιρείες off-shore, σε πολλούς επιχειρηματίες, τους οποίους ο Πούτιν δεν έχει δει ποτέ. Όλο αυτά δημοσιεύθηκαν επανειλημμένα σε διάφορες εκδοχές, αλλά παρόλα αυτά ετοιμάζονται να τις επαναλάβουν» επεσήμανε ο Πεσκόφ.

«Ωστόσο, πραγματοποιείται μια ακόμη άσκηση στον τομέα της ενημέρωσης, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ένα πολύ γνωστό διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η οποία έχει ως θέμα διάφορές δηλώσεις για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά, όπου αναμασώνται τα ίδια πράγματα, δηλαδή οι σχέσεις του Πούτιν με τους επιχειρηματίες, τα συμβόλαια για δημόσια έργα που εκχώρησε σε επιχειρηματίες, οι επιχειρηματίες που πλούτισαν χάρη στον Πούτιν και ούτω καθεξής. Εμείς αναλαμβάνουμε ειδικά, την πρωτοβουλία αυτή να σας ενημερώσουμε, για να σας αποσαφηνίσουμε ευθέως τη στάση μας για αυτού του είδους τις ''αποκαλύψεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Θέλουμε απλά να εκφράσουμε την ελπίδα ότι παρόλα αυτά οι δημοσιογράφοι που υπογράφουν με τα όνομα τους τέτοιου είδους «προπαγανδιστικά κείμενα», θα επιλέξουν τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και δεν θα υποπέσουν σε καταστάσεις, όταν τέτοια αξιόπιστα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία, υπερέχουν ως προς το επίπεδο τους από πολλά άλλα, και έχω υπ όψιν μου για παράδειγμα, το BBC, παρουσιάζουν τέτοιου είδους θέματα, όπως αυτά που είδαμε σ' ένα σκανδαλώδες ντοκιμαντέρ. Σε αυτή την περίπτωση, φυσικά, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εκφράσω τη λύπη μου επειδή ένα τόσο υψηλό επαγγελματικό επίπεδο θυσιάζεται στο βωμό τέτοιου είδους παραγγελιών πολιτικού περιεχομένου», — δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου παρουσίασε ως παράδειγμα, μερικές ερωτήσεις που υποβάλλονται στον Πούτιν σ αυτό το «προπαγανδιστικό υλικό». «Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που γίνονται στον Πούτιν, αλλά, και πάλι επαναλαμβάνεται μια, που λέει, είναι αλήθεια ότι το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων σας ξεπερνάει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Αληθεύει ότι έχετε τεράστιες κατοικίες, θαλαμηγούς και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Ισχυρίζονται επίσης ότι ο Πούτιν διατηρεί ακόμη στενές σχέσεις με τον Σεργκέι Ρολντούγκιν, απλά λένε ότι ο Ρολντούγκιν ασχολείται επίσης με κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και ούτω καθεξής, και αυτό έχει άμεση σχέση με τον πρόεδρο. Και πως όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από προεδρικές μηχανορραφίες», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Είναι αλήθεια ότι όταν ήσασταν νέος, γυρνούσατε μαζί στους δρόμους του Λένινγκραντ μαζί πίνατε, τραγουδούσατε και περιστασιακά παίζατε ξύλο», ρωτάνε όπως διαβάζω. Και συνεχίζουν, συνέβαλε ο Πούτιν στο να νομιμοποιηθεί η μεταβίβαση μετοχών σε κάποιες εταιρείες, κάθε είδους εταιρείες — Δεν θέλω να σας κουράσω με τις νομικές λεπτομέρειες που αναφέρονται, αλλά παραθέτουν έναν τεράστιο κατάλογο με διάφορες υπεράκτιες εταιρείες. Και αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο τίθεται το ερώτημα, αναμφίβολα θα ισχυρισθούν ότι ο Πούτιν ούτως ή άλλως σχετίζεται με τις εταιρείες αυτές ή έχει σ' αυτές κάποια συμφέροντα» — δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Θα μπορούσα να συνεχίσω να μιλάω για πολύ αφού το υλικό είναι μεγάλο. Εν κατακλείδι, για άλλη μια φορά θέλω να ευχηθώ σ εκείνους τους δημοσιογράφους που έβαλαν τις υπογραφές τους, να προσανατολίζονται με γνώμονα τα υψηλά ιδανικά της δημοσιογραφίας», κατέληξε ο Πεσκόφ.


Πηγή: www.ria.ru

ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth http://ift.tt/1olCwW2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου