Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

«Φωτιά» στα Στενά του Βοσπόρου - Τουρκική άσκηση κατά της Ρωσίας

http://ift.tt/1olIy8UΗ Ρωσία έχει πολλάκις προειδοποιήσει την Τουρκία να μην επιχειρήσει να κλείσει οριστικά τα Στενά του Βοσπόρου, από τα οποία διέρχονται τα ρωσικά πλοία από και προς την Μαύρη Θάλασσα ή να προβεί σε κάποιο «τυχαίο» περιστατικό, το οποίο θα πλήξει τον ρωσικό στόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Οι Τούρκοι όμως δείχνουν πως θα συνεχίζουν το παιχνίδι με την φωτιά. Έτσι, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα, το ΠΝ της γείτονας διεξάγει ναυτική άσκηση με την επωνυμία «Θαλάσσιος αστερίας 2016», στην θάλασσα του Μαρμαρά και στην Μαύρη Θάλασσα από 28 Μαρτίου έως 5 Απριλίου.

Συγκεκριμένα τουρκικά πολεμικά πλοία θα πλεύσουν προς την Βάρνα, την Κωστάντζα, την Οδησσό και στο Βατούμ. Επιπροσθέτως στην άσκηση θα λάβουν μέρος μαχητικά αεροσκάφη καθώς και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Άγκυρα και ΝΑΤΟ θα ήθελαν να απομονώσουν τον ρωσικό στόλο στην Μαύρη Θάλασσα, με την περιοχή του Εύξεινου Πόντου να αποτελεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, μέρος-κλειδί.

Όπως ανακοινώνει με νόημα το τουρκικό επιτελείο, η εν λόγω άσκηση έχει ως στόχο την διατήρηση της ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών της Μαύρης Θάλασσας. Στην πραγματικότητα όμως, τα πολεμικά πλοία ετοιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες πολέμου.

Όπως αναφέρουν ειδικοί, η συγκεκριμένη άσκηση στοχοποιεί τα Στενά του Βοσπόρου και πρόκειται για πρόβα τζερενάλε κλεισίματός τους.

Ειδικά τώρα με το ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι θεωρούν πως έχουν τα νώτα τους καλυμμένα. Δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τις δυνατότητες και ικανότητες της «Αρκούδας».

ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth http://ift.tt/1q1nkiF
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου