Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Νέα στοιχεία για ένα μυστήριο αντικείμενο στην περιφέρεια του Ηλιακού μας Συστήματος

Περισσότερες αποδείξεις που δείχνουν προς έναν μυστηριώδη πλανήτη, μεγέθους Ποσειδώνα,  κρύβονται στα εξωτερικά άκρα του ηλιακού μας συστήματος. Ένας από τους επιστήμονες που υποστήριξαν τον Ιανουάριο ότι έχουν βρει ισχυρές ενδείξεις για ένα ένατο πλανήτη - ονομάστηκε προσωρινά "Planet Nine" - τώρα ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες ενδείξεις που υποστηρίζουν την ύπαρξη του.



Ο Mike Brown, πλανητικός αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο του Caltech, αρχικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο "πλανήτης Εννέα" υπάρχει  στην ζώνη Kuiper  - το μεγάλο σύννεφο από παγωμένα σώματα που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο πέρα από τον Ποσειδώνα, πιθανότατα μετά από μελέτη των συμπεριφορών των έξι αντικειμένων. Τα αντικείμενα κινούνται με τέτοιο τρόπο που δείχνει ότι κάποιο μεγάλο, μακρινό αντικείμενο επηρεάζει τις τροχιές τους, σύμφωνα με τον Brown. Ισχυρίζονται ότι η έρευνά τους είναι η καλύτερη μέχρι τώρα απόδειξη για την ύπαρξη του Πλανήτη Εννέα. Αν και κανείς δεν έχει παρατηρήσει αυτόν τον πλανήτη άμεσα, πολλές εικασίες έχουν γίνει για την ύπαρξή του εδώ και δεκαετίες.

Από τα μέσα του 19ου αιώνα, οπότε ανακαλύφθηκε ο πλανήτης Ποσειδώνας ύστερα από την επιτυχημένη θεωρητική πρόβλεψη των Λεβεριέ και Ανταμς, πολλοί αστρονόμοι υπέθεσαν την ύπαρξη ενός ακόμη πλανήτη πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα.

Ο μεγάλος ερασιτέχνης αστρονόμος Πέρσιβαλ Λόουελ, μάλιστα, είχε δώσει στον άγνωστο αυτόν πλανήτη το όνομα Πλανήτης-Χ, από το όνομα του αγνώστου στις αλγεβρικές εξισώσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί τέτοιος πλανήτης αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος κάποια διαστημικά σώματα η τροχιά των οποίων χαρακτηρίζεται ως «παράξενη» και δεν συμβαδίζει με τα συμβατικά μοντέλα κίνησης που θα έπρεπε να έχουν. Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι κάποια από αυτά τα αντικείμενα σχετίζονται ή καλύτερα αλληλεπιδρούν με τον Πλανήτη-Χ για αυτό και έχουν αυτή την... συμπεριφορά.

Ο Μπράουν έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και κάποια γραφήματα που όπως υποστηρίζει δικαιολογούν την εκτίμηση του ότι το σώμα αυτό αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης του Πλάνήτη-Χ.

Ενώ ο Πλανήτης Εννέα φέρει εντυπωσιακή ομοιότητα με την προφητεία του Nibiru, η NASA διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο είναι απλώς μια φαντασίωση.

Αν ο πλανήτης ήταν σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη θα ήταν περισσότερο πιθανό να ήταν ήδη πολύ ορατός στον ουρανό. Ωστόσο, πολλοί έχουν ισχυριστεί ότι τράβηξαν σε φιλμ ένα δεύτερο ήλιο - ή πλανήτη - από πάνω μας.



thecuriosityofcat


from The Secret Real Truth http://ift.tt/1MDrS8t
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου