Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

3χρονο κορίτσι που έχασε όλα του τα άκρα από μηνιγγίτιδα, κάνει πατινάζ σε φεστιβάλ πάγου και εμπνέει με τη δύναμη της ψυχής του



Ένα 3χρονο κοριτσάκι, η Harmonie-Rose Allen, όταν ήταν μόλις 9 μηνών μωρό χτυπήθηκε από μηνιγγίτιδα...

 Δυστυχώς, ήταν μία από τις χειρότερες περιπτώσεις της νόσου και μάλιστα οι γιατροί δεν είχαν ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο στην καριέρα τους.


Η πιθανότητες που είχε η Harmonie για να επιβιώσει ήταν μόλις 10 στις 100. Οι γιατροί γι' αυτό το λόγο αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα χεράκια, αλλά και τα ποδαράκια της μικρούλας και να μπορέσουν έτσι να της σώσουν τη ζωή.

Οι γονείς της, της αγόρασαν πρόσθετα μέλη, ώστε εκείνη να καταφέρει να περπατήσει, να παίξει και να ζει όπως κάθε παιδάκι της ηλικίας της. Όπως δήλωσαν οι γονείς της, στην Harmonie δεν αρέσει να φοράει συνέχεια τα πρόσθετα μέλη της.

Οι τρεις τους πέρασαν τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων όσο πιο όμορφα μπορούσαν, αφού τώρα πια η Harmonie ήταν σε θέση να περπατήσει . Επισκέφθηκαν κι ένα συνθετικό παγοδρόμιο στο Somerset του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι το πρώτο συνθετικό παγοδρόμιο που φτιάχτηκε ποτέ. Βρίσκεται στο πάρκο Avon Valley Adventure and Wildlife στο Keynsham του Somerset κι έχει μια συνθετική επιφάνεια πάγου ειδική για πατινάζ.

Οι γιατροί και οι κλινικοί σύμβουλοι είχαν προειδοποιήσει τους γονείς της μικρής ότι θα της ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστεί τον πάγο. Παρ' όλα αυτά δεν μπόρεσαν να πουν όχι στην επιθυμία της μικρής κι έτσι βρήκαν μια πολύ ασφαλή λύση.

Χρησιμοποίησαν ειδικές επενδύσεις που τις τοποθέτησαν στο τελείωμα των ποδιών της για να μπορέσει να γλιστρήσει στον πάγο με ασφάλεια. Οι επενδύσεις αυτές τοποθετήθηκαν στο κέντρο NHS Bristol for Enablement από ειδικούς.
Η δραστηριότητά της στον πάγο, αποδείχτηκε πολύ ωφέλιμη άσκηση για την 3χρονη Harmonie, γιατί κατάφερε να αναπτύξει την κίνηση του σώματός της και να δυναμώσει τους μύες της.

Πριν από δύο χρόνια, η οικογένεια μέσα από το διαδίκτυο είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 240,000 λίρες για το μέλλον της Harmonie. Κατάφεραν με τα χρήματα αυτά να αγοράσουν τα πρώτα προσθετικά μέλη του παιδιού και να εξασφαλίσουν κάποια από τα επόμενα που θα χρειαστεί.

Η Harmonie χρειάζεται νέα προσθετικά μέλη κάθε έξι έως εννέα μήνες. Θα συνεχίσει έτσι  μέχρι να αισθανθεί και να είναι έτοιμη, ώστε να προχωρήσει σε μόνιμη προσθετική αρθρώσεων και γονάτων.



ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2pXlrbg
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου