Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή τα φιλοζωικά σωματεία να παρίστανται ως πολιτική αγωγή σε δίκες για κακοποίηση - θανάτωση ζώου



Υπερψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Μέτρα Θεραπείας ατόμων που 

απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής» το άρθρο που δίνει το δικαίωμα στα φιλοζωικά σωματεία να παρίστανται ως πολιτική αγωγή σε δίκες που σχετίζονται με εγκλήματα εις βάρος των ζώων (κάθε είδους καθώς ο νόμος 4039/2012 δεν αφορά μόνο τα αδέσποτα αλλά όλα τα έμβια όντα).




Το άρθρο που θα δημοσιευτεί σε λίγες μέρες σε Φ.Ε.Κ. και τότε θα ισχύει ως νόμος του κράτους αναφέρει τα εξής:  «Άρθρο 29 – Τροποποίηση του ν.4039/2012 Στο άρθρο 20 του ν. 4039/2012 (Α΄ 15) προστίθεται παρ. 7 ως εξής: "7. Στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου, ως πολιτικώς ενάγων μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο. Η σχετική δήλωση μπορεί να γίνει τόσο κατά την προδικασία όσο και στο ακροατήριο, σύμφωνα με το άρθρο 84 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας."».
Αυτή η νέα νομοθετική ρύθμιση είναι το αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας του φιλοζωικού κινήματος στη χώρας και ειδικά της Π.Φ.Π.Ο. και θα βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η ατιμωρησία των δραστών καθώς έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι μόνοι τους οι πολίτες χωρίς τη συνδρομή δικηγόρου αν και αυτόπτες μάρτυρες εγκλημάτων δεν κατάφερναν να πείσουν το δικαστήριο και κατηγορούμενοι γλύτωναν αν και αποδεδειγμένα είχαν κακοποιήσει ή θανατώσει ζώα.

 
Πηγή: zoosos.gr


from The Secret Real Truth http://ift.tt/2CfxiaB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου