Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Καταρρέουν τα ψευτοεπιχειρήματα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ...!!! Η τουρκία με νύχια και με δόντια ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα στα Σκόπια...!!!


ΔΗΘΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ. ΤΟ ΨΕΥΤΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ...

Στην τελική ευθεία μπαίνουμε λίγο πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπια. Η Δύση έχει δώσει τα πάντα για να περάσει η συμφωνία, όπως και ο Α. Τσίπρας φυσικά και όλοι περιμένουμε με αγωνία το τελικό αποτέλεσμα.

To ενδιαφέρον της και της Τουρκίας επίσης είναι τεράστιο για τις εξελίξεις. Το κόμμα Τουρκικό Κίνημα ολοκλήρωσε την εκστρατεία του στο Ρέσεν, για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.


«Η εκστρατεία έγινε σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στην οποία επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι πολίτες τουρκικής καταγωγής προσφέρουν ισχυρή υποστήριξη για την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωσης της χώρας και στις 30 Σεπτεμβρίου θα το αποδείξουν αυτό στο δημοψήφισμα», ανακοίνωσε το γραφείο του κόμματος.

Ο βουλευτής του Τουρκικού Κινήματος Ανάς Ιμπραήμ, στην ομιλία τους στο Ρέσεν τόνισε για άλλη μια φορά τα οφέλη της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης και τις καλές σχέσεις που πρέπει να υπάρχουν με τους γείτονες.

Το Τουρκικό Κίνημα στη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα, μέσω φόρουμ, συναντήσεων και κινητοποιήσεων σε πολλές πόλεις και αγροτικές περιοχές όπου ζούνε πολίτες τουρκικής καταγωγής, ενημέρωσε για τη σημασία του δημοψηφίσματος , όπως αναφέρει η αλβανική Τελέγραφι των Σκοπίων.

Το συγκεκριμένο κόμμα, όπως και κάθε τουρκική οργάνωση στα Βαλκάνια, έχει πάντα την στήριξη της Άγκυρας από πίσω. Η Τουρκία έχει τεράστια εμπλοκή στα Σκόπια τα τελευταία χρόνια, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Το επιχείρημα δηλαδή της Κυβέρνησης και του Ν.Κοτζιά πως «λύνουμε το θέμα με Σκόπια λόγω Τουρκίας" δεν ισχύει.

Αντιθέτως οι Τούρκοι εμφανίζονται πολλοί ευχαριστημένοι με την εξέλιξη αυτή καθώς δημιουργείται ένας άξονας Τουρκίας-Αλβανίας-Σκόπια φοβερά ανθελληνικός τόσο εντός όσο και εκτός ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε τι θα συμβαίνει στις ψηφοφορίες στην Συμμαχία στο μέλλον.

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ) είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στις οποίες το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας έχει ανοίξει ή σχεδιάζει να ανοίξει γραφεία. Οι υπόλοιπες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Το ΑΚΡ έχει επίσης γραφεία, για ευνόητους λόγους, στις Βρυξέλλες (έδρα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και γενικότερα κέντρο λήψης αποφάσεων), καθώς και στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο. Ηδη από τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας τής πΓΔΜ και με ιδιαίτερο ζήλο μετά την άνοδο στην εξουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Τουρκία διεισδύει όλο και βαθύτερα στον βόρειο γείτονά μας.

Σε ομιλία του στο Σαράγεβο το 2009, ο κ. Νταβούτογλου είχε αναφερθεί στην Pax Ottomana ως τη «Χρυσή Εποχή των Βαλκανίων». Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Οπως προαναφέρθηκε, οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη είναι οι στενότερες που διατηρεί η Αγκυρα με μία από τις βαλκανικές χώρες.

Ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, μέλος του τριμερούς προεδρείου της χώρας από την πλευρά των βόσνιων μουσουλμάνων, είναι στενός φίλος του προέδρου Ερντογάν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις γενικές εκλογές του 2014, το τοπικό υποκατάστημα της τουρκικής κρατικής τράπεζας Ziraat έδωσε στο βοσνιακό (μουσουλμανικό) ομοσπονδιακό κρατίδιο δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο και… παρέλαβε ο κ. Ιζετμπέγκοβιτς.

Η Τουρκία έχει στηρίξει όσο καμία άλλη το αίτημα της Βοσνίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ (το ίδιο ένθερμα στηρίζει τη νατοϊκή ενσωμάτωση της πΓΔΜ για την οποία, με αστερίσκο, δηλώνει ότι αναγνωρίζει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»). Οι ΤΙΚΑ, Diyanet και το ίδρυμα Yunus Emre είναι πολύ δραστήρια στη Βοσνία, ενώ η αποκατάσταση οθωμανικών μνημείων είναι συνεχής στο πλαίσιο μιας «διπλωματίας των τεμενών» (mosque diplomacy).


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν κρύβει την φιλοδοξία του να επεκτείνει την νεοοθωμανική του ατζέντα σε ολα τα Βαλκάνια. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «βλέπει" τα Σκόπια ως ακόμη έναν «δορυφόρο" της Τουρκίας και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει δεχτεί τον εναγκαλισμό αυτό.

Πολύ λίγες φωνές στα Σκόπια αντιστέκονται και ασκούν κριτική στον Ρ.Τ.Ερντογάν υπό τον φόβο να γίνουν στόχοι απειλών.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει πετύχει το σχέδιο του. Εχει επηρεάσει την πλειοψηφία των Αλβανών στην χώρα με αποτέλεσμα πολλοί να τον θεωρούν «πατέρα" και «προστάτη" τους.

Για πάνω από μια δεκαετία, ο Ρ.Τ.Ερντογάν επενδύει στην αύξηση της επιρροής στους αλβανικούς κύκλους των Σκοπίων, κατασκευάζοντας τζαμιά, τουρκικά σχολεία, χρηματοδοτώντας ΜΜΕ, θρησκευτικά ινστιτούτα και πρόσφατα, πολιτικά κόμματα.

Όποιος τολμά να επικρίνει τον Ερντογάν ή να συζητήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες στην ΠΓΔΜ δέχεται δημόσια επίθεση από την «διαδικτυακή ταξιαρχία» ως προδότης του ισλάμ .

Ολοι αυτοί ελέγχονται από τους κοντινούς συνεργάτες του.

Οποιος αντιδρά κατά της Τουρκίας και του Ρ.Τ.Ερντογάν, διώκεται ως προδότης.



stoxos.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2Qa5uXi
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου