Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Το μποϊκοτάζ των ομογενών στον Τσίπρα για τη Μακεδονία


Ο Πρόεδρος Παμμακεδονικής στις ΗΠΑ:

«Αρνούμαι να παρακαθήσω σε γεύμα με τον άνθρωπο που κάνει αγώνα να ξεγράψει την ιστορία! Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τους αληθινούς Έλληνες να προστατεύσουμε την ιστορία μας! Για τους νεκρούς αγωνιστές μας, για τις αυριανές γενιές!».

Μποϊκοτάρουν ομογενείς τη δεξίωση του ελληνικού προξενείου προς τιμήν του πρωθυπουργού. Μάλιστα, αντί για το Προξενείο, η δεξίωση θα δοθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο, για να μη πλησιάσουν οι διαδηλωτές ομογενείς και χαλάσουν την διάθεση των Τσίπρα-Κοτζιά.

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος μας έκανε χάρη και περιόρισε τις απαιτήσεις του. Είπε:

«Η "Μακεδονία" στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, συμφώνησε να αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, αλλά δεν απαίτησε από την Ελλάδα να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη».

Ανακουφίστηκα, μια και ο Μπουτάρης υπέθετε ότι θα αλλάξουν ονομασίες αεροδρόμιο, ΚΤΕΛ, Πανεπιστήμιο. Ίσως του τα είπε ο Ζάεφ, αλλά στην πορεία άλλαξε γνώμη. Να είναι καλά το παλικάρι που μας λυπήθηκε, επειδή αν το ζητούσε, δεν είμαι σίγουρος ότι θα αρνούμασταν.


Διάβασε το άρθρο του Bloomberg, ο κ. Ν. Κοτζιάς, στο οποίο τονίζεται ότι «Η επίλυση του Σκοπιανού θα είναι μια σπάνια νίκη της Δύσης κατά της Ρωσίας»; Έγραψε:

«Τα Βαλκάνια είναι το θέατρο της διελκυστίνδας μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και η επίλυση της διένεξης [σ.σ. της ονομασίας] θα συνιστούσε μια σπάνια νίκη σε μια ασταθή περιοχή».

Επιμένει ακόμη ο κ. Ν. Κοτζιάς ότι η συμφωνία που υπέγραψε έγινε μόνον για το συμφέρον της Ελλάδας και δεν δέχτηκε πιέσεις, ή "συστάσεις";

Η βρετανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι εργάζεται για την επανεγκατάσταση των "Λευκών Κρανών" και μελών των οικογενειών τους από τη Συρία στη Βρετανία. Το επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της. Η εν λόγω ΜΚΟ του Σόρος, έχει συλληφθεί πολλές φορές με προβοκάτσιες. Χώρια που μέλη της έχουν φωτογραφηθεί με στολές τζιχαντιστών. Τώρα τους αποσύρουν, αφού έκαναν τη βρόμικη δουλειά. Θα τους δούμε αλλού.

Στον λόγο του ο Γ.Γ. του ΟΗΕ αναφέρθηκε στον Θουκυδίδη:

«Σήμερα, με μετατοπίσεις του ισοζυγίου δυνάμεων, ο κίνδυνος αντιπαράθεσης μπορεί να αυξηθεί» προειδοποίησε, χρησιμοποιώντας στην ανάλυσή του την εκτίμηση του Θουκυδίδη για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο: «Ο Θουκυδίδης είπε: "Ήταν η άνοδος της Αθήνας και ο φόβος που ενσταλάχτηκε στη Σπάρτη που έκανε τον πόλεμο αναπόφευκτο"».

Σωστό, αλλά όχι πλήρες. Η άνοδος της Αθήνας, συνοδεύτηκε από έπαρση και αλαζονεία της Υπερδύναμης, με σκαιά συμπεριφορά προς τους συμμάχους, που τους συμπεριφερόταν ως υποτελείς, με φυσικό επακόλουθο να πλησιάσουν την Σπάρτη, και στον επακολουθήσαντα πόλεμο η Αθήνα να καταστραφεί. Μεγάλο μήνυμα προς τις Υπερδυνάμεις, ότι κάνουν κακή χρήση της δύναμής τους. Υπάρχουν κι άλλοι που περιμένουν στη γωνία.

Οι "έξυπνοι" συμπατριώτες μας, που προτιμούν την "φτηνή" τουρκική αγορά, ας διαβάσουν ένα απόσπασμα από δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου της Αδριανούπολη, όταν πληροφορήθηκε πως οι έμποροι έχουν άλλες τιμές για τους Τούρκους και άλλες -φουσκωμένες- για τους ξένους:

«Η τιμή πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη στον άνθρωπο. Ακούμε φήμες πως σε κάποια πάρκινγκ αντί για 5 λίρες, παίρνουν 5 λέβα ή 5 ευρώ. Παρόμοια παράπονα υπάρχουν και για τα μαγαζιά με σούπα. Υπάρχουν διάφορα παράπονα για κάθε τμήμα του εμπορίου, αλλά εμείς ως επιμελητήριο δεν έχουμε αρμοδιότητα ελέγχου».



Καλλισθένης εν δήμω

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2xHFYSx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου