Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΞΕΠΟΥΛHΜΑ: Τα συμμαχικά νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης στη λίστα του Υπερταμείου


Την ανησυχία του για τη μεταβίβαση ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) εξέφρασε με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο Δήμαρχος της περιοχής Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στην επιστολή, η οποία εκτός από τον Πρωθυπουργό αποστέλλεται και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και στη Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ε.ΣΥ.Π. Α.Ε. και την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., ο κ. Κυρίζογλου αναφέρεται σε 29 ακίνητα ευρισκόμενα εντός των διοικητικών ορίων του δήμου και τα οποία βρίσκονται μεταξύ των 10.119 υπό μεταβίβαση στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. ακινήτων.

Μεταξύ των 29 αυτών ακινήτων περιλαμβάνονται και τα Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ) με ΚΑΕΚ 190111708031, το Ινδικό Νεκροταφείο με ΚΑΕΚ 190693105027, το πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» με ΚΑΕΚ 190110101114, το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το διδακτήριο του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου με ΚΑΕΚ 190691107001 κλπ.

Συγκεκριμένα, για το πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» ζητείται η τήρησή της από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) γενομένης παραχώρησης στον Δήμο με δεδομένο ότι επίκειται στο άμεσο μέλλον η οριστική θεσμική έγκριση από το ΥΠΕΝ του ήδη κατατεθέντος Ειδικού Χωρικού Σχεδίου από το ΥΠΕΝ και η εν συνεχεία ολοκλήρωση της αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης σύμφωνα με τους όρους του παραχωρητηρίου ενώ για το σύνολο των υπό μεταβίβαση ακινήτων αιτείται την αποφυγή κάθε ενέργειας και πράξης που θα εμποδίσει ή θα αποτρέψει την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών και την υλοποίηση των αντίστοιχων έργων.



Πηγή: voria.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2NK51P0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου