Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Αποκάλυψη Βιλιάρδου σε Γ. Τράγκα: Γιατί η Γερμανία θέλει τα Σκόπια, Μακεδονία


Ο γνωστός οικονομολόγος Βασίλης Βιλιάρδος μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο Νέο Epsilon. Όπως εκτίμησε, η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτε από την συμφωνία των Πρεσπών επειδή τα Σκόπια έχουν μικρή οικονομία και βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εξάλλου οι Έλληνες ήδη κάνουν δουλειές με τους Σκοπιανούς και οι τελευταίοι επωφελούνται περισσότερο από αυτό.

Ο κ. Βιλιάρδος αποκάλυψε ότι πίσω από την περιβόητη συμφωνία κρύβεται η Γερμανία η οποία θέλει να ενώσει τον Δούναβη με την Θεσσαλονίκη με σκοπό να διαμελίσει την Ελλάδα αφού αυτό που την ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει πρόσβαση σε ενεργειακούς αγωγούς…

Είπε ακόμη, ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης για το μέλλον της χώρας αφού στο 1ο εξάμηνο η ανάπτυξη ήταν 0,18% και τώρα έχει πέσει στο 0,2%. Όπως εξήγησε, για να υπάρχει ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει κατανάλωση και δημόσιες επενδύσεις. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, δεν υπάρχει ζήτηση και δεν έρχονται οι επενδυτές. Σύμφωνα με τον κ. Βιλιάρδο, η χώρα μας βρίσκεται σε 8 χρόνια ύφεσης διότι η τρόικα απαγορεύει στο ελληνικό Δημόσιο να επενδύσει! Για παράδειγμα η ΔΕΗ έχει απαξιωθεί ώστε να ξεπουληθεί με 300 εκατομμύρια όταν η αντίστοιχη «ΔΕΗ» της Πορτογαλίας αξίζει 11,5 δισεκ. ευρώ. Ο Β. Βιλιάρδος πιστεύει ότι υπάρχει σχέδιο να δώσουν την ΔΕΗ πάμφθηνα ώστε να κερδίσουν κάποιοι προμήθειες. Επί προσθέτως, ο γνωστός οικονομολόγος ανέφερε πως οι μεγάλες εταιρείες εγκατέλειψαν την Ελλάδα εξαιτίας του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου. Τα «μαγειρεμένα» βιβλία και το σκάνδαλο της Folli Follie οδηγούν στην φυγή εταιρειών σαν τον όμιλο του Τιτάνα, την Βιοχάλκο και την Coca Cola 3Ε.

Ο κ. Βιλιάρδος τόνισε στον Γ. Τράγκα ότι χάσαμε 40 δισεκ. για «σάπιες» τράπεζες. Πριν εφαρμοστεί το PSI το 2011 οι ελληνικές τράπεζες ήταν υγιείς αλλά με την απώλεια κεφαλαίων έπρεπε να ανακεφαλαιοποιηθούν για να μην χρεοκοπήσουν.



crashonline.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2UYrPKT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου