Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η Ευρώπη όπως την ξέραμε τελειώνει την ώρα που στη Γαλλία επικρατεί το χάος ..



Η Ευρώπη όπως την ξέραμε τελειώνει την ώρα που στη Γαλλία επικρατεί το χάος ..

Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν στο editorial του περιοδικού (με τίτλο "Europe, quo vadis?") Κοινωνική Επιθεώρηση θυμήθηκα το σχέδιο της Ευρωμεσογειακής Ένωσης που είχε προτείνει ο τότε Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Η ιδέα είχε ως σκοπό την ύπαρξη συνδέσμου ανάμεσα στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Ο λόγος που το είχα θυμηθεί ήταν η συζήτηση για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων και είχα μάλιστα προβλέψει τότε ότι η Ευρώπη, όπως την βλέπαμε, σύντομα θα μετατρεπόταν.
Το συγκεκριμένο σχέδιο μου ήρθε πάλι στο μυαλό σήμερα με αφορμή την έγκριση του Παγκόσμιου Συμφώνου του ΟΗΕ για την μετανάστευση το οποίο εγκρίθηκε προσωρινά (καθώς θα αποτελέσει αντικείμενο μιας τελικής ψηφοφορίας επικύρωσης στις 19 Δεκεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.)
Το συγκεκριμένο σύμφωνο μου θύμισε αυτήν ακριβώς την πρόταση Σαρκοζί αλλά και την ξεχασμένη ίσως από πολλούς διαδικασία της Βαρκελώνης, το Νοεμβρίου του 1995, που οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν ότι αποτελούσε το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση της θεωρίας του Kallergi. Σχετικό άρθρο είχα γράψει στο Περιοδικό Hellenic Nexus τεύχος Νοεμβρίου 2015 (το οποίο δημοσίευσα αργότερα και στο Geopolitics & Daily News)
Προσωπικά εκτιμώ και ενδεχομένως να κάνω λάθος (μακάρι να κάνω λάθος) πως το συγκεκριμένο σύμφωνο έρχεται για να μετατρέψει ένα κομμάτι της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων στην Ευρωμεσογειακή Ένωση όπου οι χώρες της Ευρώπης που έχουν υπογράψει θα δεχθούν και την μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση.
Η Ευρώπη όπως την ξέραμε τελειώνει την ώρα που στη Γαλλία επικρατεί το χάος της αντιπαράθεσης Μακρόν και Κίτρινων Γιλέκων και στην Βρετανία η διαχείριση του Brexit μοιάζει με γόρδιο δεσμό. Οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν υπογράψει, θα μπουν στον σκληρό πυρήνα μιας αντι-μεταναστευτικής πολιτικής και η Ελλάδα για μια ακόμη φορά θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς ούτε δομές φιλοξενίας διαθέτει, ούτε την οικονομική ευχέρεια.
Τα δυο άρθρα που προαναφέρονται με links από το Geopolitics & Daily News στα δυο πρώτα σχόλια. Στις φωτογραφίες: στη πρώτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην σημερινή της ομιλία στο Μαρακές και στη δεύτερη οι χώρες που δεν υπέγραψαν.




Δείτε επίσης:

Μαύρα Μαντάτα...! Εγκρίθηκε το παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση σε κλίμα διχασμού

Ἡ Γενοκτονία τῶν Λαῶν τῆς Εὐρώπης. Σχέδιο Coudenhove – Kalergi

Μεταναστευτικό και ο βρώμικος ρόλος της Γερμανίας.

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2C2Q9Uc
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου