Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

"Το «Αντι-Παγκοσμιοποιημένο» κίτρινο γιλέκο «κατακτά» την Ευρώπη και εξαπλώνεται στην πέμπτη χώρα."


Η κίτρινη κίνηση των γιλέκων εξαπλώθηκε στην πέμπτη χώρα της, τη Σουηδία. Ξεκινώντας από τη Γαλλία στις 17 Νοεμβρίου, στο Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία εμφανίστηκαν διαμαρτυρίες του αντι-παγκοσμιου κινήματος.
Τώρα οι διαδηλώσεις του κίτρινου γιλεκου εναντίον της συμφωνίας μετανάστευσης του ΟΗΕ έχουν ανακοινωθεί στη Σουηδία το Σάββατο και την Κυριακή,
την Κυριακή περίπου 1.000 Σουηδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη για να καταδείξουν ότι η Σουηδία υπέγραψε τη συμφωνία μετανάστευσης του ΟΗΕ. Αυτό το Σαββατοκύριακο, ακόμη μεγαλύτερα γεγονότα με περισσότερους ομιλητές θα πραγματοποιηθούν στην ίδια θέση.
Η μετανάστευση στη Σουηδία βρίσκεται στο επίκεντρο, διότι πλήττεται ολόκληρη η κοινωνία όταν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από τον τρίτο κόσμο μεταφέρονται σε μια τόσο μικρή χώρα. Ωστόσο, στο μέλλον, μπορούν να αντιμετωπιστούν και άλλα ζητήματα.
"Οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι η καθοδηγούμενη μεταναστευτική πολιτική είναι ένα κέρδος, το οποίο δεν είναι", λέει ένας από τους ομιλητές, η ανεξάρτητη δημοσιογράφος και συγγραφέας Κατερίνα Γιάνουτς.
"Το θέμα της υπογραφής του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση είναι πολύ σημαντικό για να κρυφτεί. Η υπογραφή γίνεται πίσω από τις πλάτες των ανθρώπων."
"Πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα γι 'αυτό. Δεν πρέπει να αφήσουμε την πραγματικότητα να αρνηθεί, η εξουσία στην κορυφή αποφασίζει. Γίνεται όλο και πιο προφανές ότι εκείνοι που κυβερνούν τη Σουηδία, όποιοι και αν είναι, δεν έχουν αυτό που είναι το καλύτερο για τους Σουηδούς στο μυαλό τους", συνεχίζει.
Το σουηδικό κίνημα αντίστασης εμπνέεται από τους Γάλλους, αλλά όχι αντίγραφο του. Οι Σουηδοί επικεντρώνονται στα θέματα που θεωρούνται πιο σημαντικά για τη Σουηδία, ενώ η γαλλική επικεντρώνεται στα ζητήματά τους.
Μια άλλη διαφορά είναι ότι οι Σουηδοί επέλεξαν εκδηλώσεις με ομιλητές αντί για πορείες δρόμου ως μορφή διαμαρτυρίας
Οι συμμετέχοντες έχουν κληθεί να φορούν κίτρινα γιλέκα και πολλά από αυτά είναι πιθανό να εμφανιστούν στη Σουηδία αυτό το Σαββατοκύριακο. Διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Γκέτεμποργκ, στο Μάλμο και σε αρκετές άλλες πόλεις.
Καθώς η κίτρινη κίνηση των γιλέκων διαδίδεται μέσω της Ευρώπης, έχουν ανακοινωθεί διαδηλώσεις στις Βρυξέλλες (Βέλγιο), στο Άμστερνταμ και στο Ρότερνταμ (Ολλανδία), στη Στοκχόλμη (Σουηδία), στο Παρίσι και σε πολλές γερμανικές πόλεις
Οι περισσότερες διαμαρτυρίες είναι ειρηνικές, αλλά ως συνήθως οι κλιμάκωση λαμβάνουν την πιο συνηθισμένη κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Την περασμένη εβδομάδα οι διαμαρτυρίες στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες κλιμακώθηκαν εντελώς, καθώς ορισμένες βίαιες ομάδες χρησιμοποίησαν τις διαμαρτυρίες για να επιτεθούν στους ανθρώπους και να καταστρέψουν τη δημόσια ιδιοκτησία.
Στις Κάτω Χώρες οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται ότι θα είναι και πάλι ειρηνικές.
Εάν συμμετέχετε σε μία από τις διαμαρτυρίες, ακούστε τη φωνή σας, παραμείνετε ασφαλείς και διαμαρτυρήστε ειρηνικά. Είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις μια δήλωση και να μην γίνεις δαιμονοποιημένος ως ομάδα από τα mainstream media.

ΞΈΝΗ ΠΗΓΉ:
voiceofeurope



Πηγή: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2045631942394644&id=1876393959318444



from The Secret Real Truth https://ift.tt/2Emx9BW
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου