Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Ο εμπειρογνώμονας ανακοίνωσε την αυτοκτονία εκατοντάδων αγροτών λόγω της οικονομικής κατάστασης στη Γαλλία


Photo: REUTERS / Pascal Rossignol
Izvestia Novosti
Η οικονομική κατάσταση στη Γαλλία οδήγησε στην αυτοκτονία των πολιτών. Αυτό εξήγησε ο Σεργκέι Fedorov, κορυφαίος ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, σχολιάζοντας την κοινωνικοοικονομική κατάσταση που εισήγαγε ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Macron.


Ο αρχηγός του κράτους έλαβε την κατάλληλη απόφαση, επειδή οι μαζικές διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» δεν έχουν σταματήσει στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του μήνα. Προκλήθηκαν, ιδίως, από τη γενική οικονομική κατάσταση στη χώρα, τη δυσαρέσκεια με την εξουσία, καθώς και από την αύξηση των τιμών της βενζίνης και το μέγεθος των μισθών. Οι διαδηλωτές απαιτούν επίσης την παραίτηση του Προέδρου της χώρας.

"400 αυτοκτονίες αγροτών το 2018 για οικονομικούς λόγους", ανέφερε ο Fedorov σύμφωνα με τοnsn.fm[1], le Figaro [2]

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος διεθνών σχέσεων και διπλωματίας του Πανεπιστημίου Μόσχας για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, ο διπλωμάτης Νικολάι Πλάτοσκιν, οι διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται στη Γαλλία δεν είναι το μόνο και όχι το κύριο πρόβλημα.

Θεωρεί προπαγάνδα ότι η χώρα υποτίθεται ότι  έχει τεθεί στο χείλος λόγω αυτών των διαμαρτυριών. "Έχει βρεθεί στο χείλος λόγω της εισόδου στη ζώνη του ευρώ", δήλωσε ο Platoshkin.

Νωρίτερα, στις 13 Δεκεμβρίου, αποκαλύφθηκε ότι ένας άνθρωπος στη νοτιοανατολική Γαλλία πέθανε ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης φορτηγών σε μια δράση  διαμαρτυρίας των "κίτρινων  γιλέκα." Έτσι, ο αριθμός των θυμάτων αυτών των διαμαρτυριών[3] έφθασε τους έξι.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες διεξάγονται στη Γαλλία από τα μέσα Νοεμβρίου. Οι συμμετέχοντες στις ενέργειες είναι  δυσαρεστημένοι με τις προθέσεις των αρχών να αυξήσουν την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης. Βγαίνουν στους δρόμους με αντανακλαστικά γιλέκα, τα οποία αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό των Γάλλων οδηγών. Σε όλη τη χώρα, περίπου 75 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες.

Βιβλιογραφικές αναφορές

  1. http://nsn.fm/hots/ekonomicheskaya-situaciya-v-strane-dovela-sotni-francuzov-do-samoubiystva.html
  2. http://www.lefigaro.fr/vox/societe/2018/08/17/31003-20180817ARTFIG00252-pourquoi-un-agriculteur-se-suicide-t-il-tous-les-deux-jours-en-france.php
  3. https://iz.ru/823241/2018-12-13/vo-frantcii-pogib-eshche-odin-protestuiushchii








https://iz.ru/823392/2018-12-13/ekspert-zaiavil-o-samoubiistve-soten-fermerov-iz-za-ekonomicheskoi-situatcii-vo-frantcii



tokoutsavaki

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2Ez92Ra
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου