Κυριακή 7 Απριλίου 2019

H Δονούσα είναι το πρώτο νησί του Αιγαίου που καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης!


Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στο πλαίσιο του προγράμματος Sea Change Greek Islands και υπό την αιγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κάνουν τη Δονούσα το πρώτο νησί του Αιγαίου χωρίς πλαστικά μιας χρήσης.

Αυτή η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δονούσας «Ποσειδών», τον Σύλλογο Επαγγελματιών Δονούσας και την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων.Όλα ξεκίνησαν πέρυσι στη Σίκινο, όπου έλαβε χώρα το πρόγραμμα Sea Change Greek Islands ξεκινώντας την αντικατάσταση των πλαστικών μίας χρήσης.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε επιτυχώς ενώ συμμετείχαν επαγγελματίες και κατοίκοι του νησιού με τη συστηματική μείωση και σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκπαιδευτικής ομάδας στη Δονούσα θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους μαθητές του νησιού ενώ θα προβούν σε υποθαλάσσιο καθαρισμό του λιμανιού σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Σύλλογος Άγριας Ζωής Νάξου, πρεσβευτή του προγράμματος Sea Change Greek Islands για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.

Όλοι οι κάτοικοι της Δονούσας θα εφοδιαστούν με το επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι Seachange Donoussa, καθώς και βιοδιασπώμενες σακούλες και καλαμάκια στις επιχειρήσεις. Ο Αντιδήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός δήλωσε για το πρόγραμμα: «Με ιδιαίτερη χαρά αγκαλιάζουμε το πρόγραμμα Sea Change Greek Islands σε ένα από τα πέντε νησιά του Δήμου μας, στη Δονούσα.

Συνεχίζοντας τις δράσεις που ξεκίνησαν έναν χρόνο πριν, σήμερα κάνουμε τη Δονούσα το πρώτο νησί χωρίς πλαστικά μίας χρήσης στο Αιγαίο. Ελπίζουμε πως το παράδειγμά μας θα εμπνεύσει κι άλλους νησιωτικούς δήμους, προκειμένου να καταστήσουμε τον τόπο μας έναν ξεχωριστό τόπο διαμονής και φιλοξενίας».

Όπως δήλωσε και η δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, η λύση βρίσκεται στις επιλογές και στις καθημερινές μας συνήθειες και πως όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή που θα προστατεύσει το περιβάλλον.


enallaktikidrasi.com

from The Secret Real Truth http://bit.ly/2VtpWFJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου