Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Σύγχρονα οπλικά συστήματα από τη Ρωσία προμηθεύεται η Σερβία - "Βλέπει" περιφερειακές συγκρούσεις!!!

http://ift.tt/1OdCNFUΟπλικά συστήματα από τη Ρωσία, που δεν θα έχουν επιθετικό αλλά αμυντικό χαρακτήρα, θα προμηθευτεί από τη Ρωσία η Σερβία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.   

Ο Βούτσιτς πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη χώρα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στο Κρεμλίνο όπου υπεγράφησαν διάφορες συμφωνίες οικονομικής, πολιτιστικής αλλά και στρατιωτικής - τεχνολογικής συνεργασίας.   

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας σε σέρβους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν, ανέφερε ότι η αγορά αμυντικών όπλων από τη Ρωσία στοχεύει στη θωράκιση της χώρας, ενώ ανέφερε ότι πρόθεση της σερβικής κυβέρνησης είναι να συμφωνήσει με τη Ρωσία την συνεργασία για την κατασκευή κάποιων οπλικών συστημάτων στη Σερβία.   Προσπαθώντας να προλάβει αντιδράσεις δυτικών χωρών για την αγορά όπλων από τη Ρωσία δήλωσε: «Κάποιοι θα ρωτήσουν τι τα θέλουμε τα ρωσικά όπλα, τότε να αναρωτηθούν τι τα θέλουν τα όπλα όλοι γύρω μας αφού περιβάλλονται από συμμάχους τους του ΝΑΤΟ και μόνο η Σερβία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ;».   

Ανέφερε δε ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησής του είναι να διασφαλίσει την άμυνα της χώρας. «Η Σερβία σιωπά, όταν οι άλλοι αγοράζουν μαχητικά ελικόπτερα, άρματα μάχης και πυροβόλα. Αναρωτιέμαι γιατί σε κάποιους δωρίζουν εξέδρες εκτόξευσης και τους πωλούν βαλλιστικούς πυραύλους; Αύριο, κάτω από άλλους συσχετισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, θα κληθώ να απαντήσω τι έκανα για την άμυνα της χώρας» είπε.   Ο Βούτσιτς θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και, όπως αναφέρουν σερβικές κυβερνητικές πηγές, η αγορά όπλων και η στρατιωτική συνεργασία για την παραγωγή οπλικών συστημάτων θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης αυτής. 
 
defencenet.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/1M1f1Hh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου