Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Εννιά μικροσκοπικά λαχανικά και φρούτα που αξίζει να καλλιεργήσετε στο σπίτι

http://ift.tt/1kZ9334Ιδανικά για μικρούς κήπους, αυτά τα φρούτα και λαχανικά, που χωράνε άνετα στα παιδικά κουτιά για κολατσιό, είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τη διαφορά στο νοικοκυριό σας.

Όχι μόνο είναι τέλεια για να γαρνίρετε κοκτέιλ ή να δώσετε έξτρα νοστιμιά στο φαγητό που μαγειρεύετε είναι εξάλλου πιο οικονομικό να τα μεγαλώσετε μόνοι σας. 

 


1) Cucamelons


Το όνομά τους προέρχεται από την εμφάνισή τους καθώς μοιάζουν με αγγούρι και έχουν γεύση lime.  Πρόκειται για ένα λαχανικό που φυτρώνει στην Κεντρκή Αμερική. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε τον Απρίλιο ή τον Μάιο και από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο θα έχετε μια νοστιμότατη σοδειά. Μόλις σταματήσουν να δίνουν καρπούς θάψτε τις ρίζες σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος και φυτέψτε τες ξανά τον Απρίλιο.


2) Μινιατούρες ακτινίδια 'Issai'


Φτιαγμένα να αντέχουν τον χειμώνα τα μικρά ακτινίδια 'Issai' είναι ένα πολύ γευστικό και υγιεινό φρούτο. Μπορείτε να τα φυτέψετε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και μπορείτε να τους ρίξετε κάποιο λίπασμα για εσπεριδοειδή. Κάνετε συγκομιδή από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τον Νοέμβριο. Το κλάδεμα είναι απαραίτητο και θα πρέπει να κλαδεύετε περίπου μισό μέτρο κάθε χρόνο, γύρω στον Μάιο, ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι νέοι πλευρικοί βλαστοί μπορούν να φυτρώσουν.


3) Μελιτζάνες "Ophelia"


Αυτές οι αξιολάτρευτες μικροσκοπικές μελιτζάνες είναι τέλειες για ψήσιμο και δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα. Φυτέψτε τες σε εσωτερικό χώρο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και σε εξωτερικό περιβάλλον από τον Μάιο έως τον Ιούνιο. Κάνετε συγκομιδή από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Για καλύτερα αποτελέσματα φυτέψτε τες σε γλάστρες στο εσωτερικό του σπιτιού σας ή σε ένα μπαλκόνι που το πιάνει ο ήλιος. Μην τις φυτέψετε έξω μέχρι να έχει περάσει εντελώς ο κίνδυνος παγετού. Κάθε μία φτάνει να ζυγίζει το πολύ 50-60 γραμμάρια.


4) Μικροσκοπικά κολοκυθάκια


Αυτά τα μικρά κολοκυθάκια είναι εύκολο να μεγαλώσουν και η μέγιστη διάμετρος που αποκτούν είναι 10 εκατοστά. Μπορείτε βέβαια να τα μαζέψετε και σε μικρότερη διάσταση. Αν τα φυτέψετε στο εσωτερικό του σπιτιού, κάντε το από Απρίλιο μέχρι Μάιο και θα μπορείτε να τα απολαμβάνετε από Ιούλιο μέχρι Οκτώβριο. Όσο πιο συχνά κόβετε τόσο πιο πολλά λαχανικά θα έχετε. Αν τα φυτέψετε σε εξωτερικό περιβάλλον βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι αρκετά στεγνό και κάντε το Ιούλιο.


5) Στρογγυλά καρότα


Θα προκαλέσουν αίσθηση αν τα σερβίρετε με ψητό. Μπορείτε να τα φυτέψετε σε εξωτερικό περιβάλλον από Μάρτιο μέχρι Ιούλιο σε στεγνό χώμα και να κάνετε συγκομιδή από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο.


6) Κουνουπίδια μινιατούρες 'Igloo'


Φυτέψτε αυτά τα μικρά κουνουπίδια από Μάρτιο μέχρι Απρίλιο και θα είναι έτοιμα να τα κόψετε από τον Ίουλιο μέχρι τον Αύγουστο. Φροντίστε να τα φυτέψετε σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους καθώς έτσι θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα.


7) Φράουλες Alpine


Ιδανικές για το καλοκαίρι καθώς παράγουν καρπό από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο. Μπορούν να μεγαλώσουν σε κουβά ή δοχεία καθώς επίσης στο έδαφος και θα πρέπει να φυτεύονται από Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο σε δίσκους σπόρων.  Όταν τα σπορόφυτα έχουν μεγαλώσει και έχει περάσει ο κίνδυνος πάγου θα πρέπει να φυτεύονται έξω στον ήλιο ή σε ελαφρά σκιά.


8) Πορτοκαλί τοματίνια


Αυτά τα πορτοκαλί γλυκά τοματίνια θα είναι ένα νοστιμότατο συστατικό στις σαλάτες σας. Φυτέψτε τα Μάρτιο ή Απρίλιο σε υγρό έδαφος, με καλά στραγγιγμένο λίπασμα και εγκλιματίστε τα στο κρύο όταν περάσουν οι τελευταίες παγωνιές.


9) Μικρές πατάτες


Το κόλπο για μικρές πατάτες είναι απλά να τις μαζεύετε όταν είναι ακόμα μικρές.



Πηγή: Telegraph

enallaktikos.gr



from The Secret Real Truth http://ift.tt/1MmVQqG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου