Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Θα κάνουν την Ελλάδα νέα Λιβύη;


http://ift.tt/1KNhUK4Πρίν κάποιους μήνες ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος, απειλούσε τους "Ευρωπαίους" ότι εάν η Ελλάδα δεν πάρει κάποια χρήματα θα "αμολήσει" τους μετανάστες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τελικά έτσι περίπου έγινε, ανεξαρτήτως των χρημάτων καθώς ο συνδυασμός του τεράστιου μεταναστευτικού κύματος που εξαπέλυσε η Τουρκία και η ηλίθια πολιτική των ανοικτών συνόρων της Τασίας Χριστοδουλοπούλου συνέπεσαν.


Μόνο που τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα υπολόγιζε ο κ. Καμμένος. Αυτή την στιγμή οι περισσότερες χώρες της κεντρικής Ευρώπης έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους πρόσφυγες/μετανάστες και ακόμη και η ανεκτική Γερμανία των 80 εκατομμυρίων σκληραίνει την στάση της αφού όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ να βυθίζεται λόγω ακριβώς της στάσης της στο μεταναστευτικό.

Και ήδη φήμες κυκλοφορούν ότι και χώρες των Βαλκανίων θα αρχίσουν να κλείνουν τα σύνορά τους ή να δέχονται μόνον όσους μπορούν να προωθήσουν στην επόμενη χώρα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι επί της ουσίας οι εκατοντάδες χιλιάδες τώρα και πιθανώς συντόμως εκατομμύρια πρόσφυγες θα παγιδευτούν στην χώρα μας.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό; Φυσικά και όχι. Σε χώρες όπως η Λιβύη και η Αίγυπτος αλλά και η Τουρκία εκατομμύρια πρόσφυγες ήταν παγιδευμένοι. Άλλοι ζώντας στις πόλεις, άλλοι σε τεράστια στρατόπεδα κράτησης (τα οποία χρηματοδοτούσε η ΕΕ). Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δημιουργήσει δήθεν hotspots καταγραφής, τα οποία όμως θα λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι για τους μετανάστες, οι οποίοι δεν θα μπορούν να φύγουν παρά μόνον εάν εγκριθεί η αίτησή τους για άσυλο από κάποια άλλη χώρα.

Επί της ουσίας δηλαδή θα έχουμε τις πρώτες "Φαβέλες" επί ευρωπαϊκής Ηπείρου. Φαβέλες θεσμοθετημένες υπό τον μανδύα των κέντρων καταγραφής, που θα έχουν όχι 50.000 ανθρώπους αλλά πιο πιθανόν 200.000.
Τι θα σημάνει αυτό για την πόλη της Αθήνας και όπου αλλού γίνει τέτοιο κέντρο; Επί της ουσίας θα είναι η οριστικοποίηση της μετατροπής τους σε "τρίτο κόσμο", σε μια αποθήκη ανθρώπων οι οποίοι θα αναμένουν το να περάσουν στην επόμενη χώρα, κάτι το οποίο όμως δεν θα συμβαίνει. Όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν την δουλειά τους, και μεις θα ξεμείνουμε με ό,τι ξέβρασε η Ασία και η Αφρική. Και θα μας πετάνε ένα ξεροκόμματο οικονομικής-ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να διατηρούν τα προσχήματα και να μπορούν οι Αλεξο-Πάνοι να διορίζουν τα κομματικά στελέχη και τους πολιτικούς φίλους τους στο δημόσιο.

Ο ιστορικός του μέλλοντος σίγουρα θα απορεί με την ευκολία με την οποία η χώρα μας μετατρέπεται τόσο γρήγορα σε τριτοκοσμικό κράτος. Και το πιο αστείο είναι ότι κανείς δεν αντιδρά σε αυτό. Ακόμη και αυτοί που θα περίμενε κανείς ότι θα το έκαναν.

Δημήτρης Παπαγεωργίου - elora.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/1KNhTpu
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου