Στην ιδιοκτησία ξένων εταιρειών, των λεγόμενων distress fund που ειδικεύονται στην αγορά «κοψοχρονιά» προβληματικών δανείων και περιουσιακών στοιχείων από πτωχεύσεις, θα περάσουν χιλιάδες δάνεια Ελλήνων δανειοληπτών το προσεχές διάστημα.
Στελέχη ξένων εταιρειών του είδους αυτού βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και διαπραγματεύονται την αγορά ελληνικών δανείων σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την ονομαστική με τις ελληνικές τράπεζες. Για την ακρίβεια για τα distress fund το 1 ευρώ θα αντιστοιχεί σε 10 σεντ. Τόσα θα πληρώσουν για το κάθε δάνειο. Τι θα συμβεί στην συνέχεια; Θα πάρουν τα σπίτια των δανειοληπτών; Αν εξαιρέσεις κάποιες σκηνές τρόμου ώστε να μπει ο δανειολήπτης σε διαδικασία να πληρώνει έστω 50-150 ευρώ ανά μήνα (για ένα δάνειο που μέχρι σήμερα έδινε 800-1000), αυτό που θα συμβεί είναι ο δανειολήπτης να γίνει ενοικιαστής στο σπίτι του.
Τα σπίτια θα περάσουν στην ιδιοκτησία των distress funds και όταν ανέβει η αγορά στην Ελλάδα εκείνα θα μπορούν να τα πουλήσουν. Στο μεταξύ θα παίρνουν και την δόση-ενοίκιο ποντάροντας στο δέσιμο που έχει ο Έλληνας με το ακίνητο.

Ετσι έγινε και στην Ισπανία.
 http://ift.tt/1HhTojT
 http://ift.tt/1jY0dCk
 http://ift.tt/1HhTojR
 http://ift.tt/1jY0dm6
 http://ift.tt/1HhTojP