Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Οι Γιατροί Συστήνουν να Μην Ταΐζετε τα Παιδιά Σας με Λουκάνικα! Διαβάστε Γιατί!

Μια ένοχη αγαπημένη για πολλούς λιχουδιά είναι το Hot Dog. Είναι αρκετά δημοφιλές στις καντίνες όταν βγαίνουμε για περίπατο και όσοι μένουν σε αστικές περιοχές υπολογίζεται πως καταναλώνουν τουλάχιστον ένα μέσα στην εβδομάδα.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε αποκτήσει τη συνήθεια να τρώμε συγκεκριμένα πράγματα που βλέπουμε στις διαφημίσεις χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι αυτές οι ανθυγιεινές επιλογές επηρεάζουν την διατροφή των παιδιών μας.

Ωστόσο,μια έρευνα ενός Αμερικανού επιδημιολόγου του USC διαπίστωσε ότι τα παιδιά που τρώνε περισσότερα από 12 χοτ ντογκ ανά μήνα διατρέχουν εννέα φορές μεγαλύτερο κίνδυνο, από το κανονικό, να αναπτύξουν λευχαιμία κατά την παιδική ηλικία (1). Και δεν είναι μόνο αυτό, σε μια άλλη μελέτη, παιδιά που έτρωγαν χοτ ντογκ μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα παρουσίασαν επίσης υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον εγκέφαλο (2).

Άλλη μελέτη είχε ως ερευνητικό αντικείμενο τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ορισμένων τροφίμων και του κινδύνου λευχαιμίας σε παιδιά από τη γέννησή τους μέχρι την ηλικία 10 ετών στο Los Angeles County. Η έρευνα άρχισε το 1980 και τελείωσε 1987 (3).

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η έρευνα ήταν ότι ο κίνδυνος να παρουσιαστεί παιδική λευχαιμία ήταν αυξημένος για τα παιδιά των οποίων οι πατέρες κατανάλωναν 12 ή περισσότερα χοτ ντογκ ανά μήνα πριν από τη σύλληψη.

Αυτό αποδεικνύει εν μέρει ότι οι διατροφικές επιλογές των γονέων πριν από τη σύλληψη του εμβρύου, καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να τα καταστήσει πιο επιρρεπή σε ασθένειες.

Οι ερευνητές Sarusua και Savitz μελέτησαν τις περιπτώσεις καρκίνου της παιδικής ηλικίας στο Ντένβερ. Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που κατανάλωναν χοτ ντογκ μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν περίπου διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν όγκο στον εγκέφαλο (2).
Έχειι προταθεί ότι τα νιτρικά που περιέχονται στα hot dogs είναι η αιτία αυτών των προβλημάτων υγείας.

«Το μεταποιημένο κόκκινο κρέας περιέχει συνήθως νάτριο, νιτρικά, φωσφορικά άλατα και άλλα πρόσθετα τροφίμων, ενὠ και τα καπνιστά η τα κρέατα που ψήνονται στη σχάρα επίσης περιέχουν πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, όλες οι παραπάνω χημικές ενώσεις μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας«, εξηγεί η Αλίσια Wolk, D.M.Sc. (πηγή)

Σύμφωνα με την Καναδική Εταιρεία Καρκίνου, τα νιτρικά που υπάρχουν σε αυτά τα τρόφιμα δρουν ως συντηρητικά για να αποτρέψουν την αλλοίωσή τους, ενώ επίσης προσθέτουν χρώμα στο κρέας.
Τα νιτρώδη και νιτρικά δεν είναι καρκινογόνα από μόνα τους, αλλά κάτω από ορισμένες συνθήκες εντός του σώματος διασπώνται στα υποπροϊόντα τους , δηλαδή σε νιτροδωμένες ομάδες, όπως είναι οι νιτροζαμίνες και οι νιτροζαμίδες. Οι ενώσεις των νιτροδωμένων ομάδων σχετίζονται με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) που προστίθεται στις περισσότερες κονσέρβες κρεάτων έχει την ιδιότητα να εμποδίζει τα νιτρώδη από το να μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου που σχετίζεται με αυτές τις χημικές ουσίες.

Ωστόσο, εμφανίζονται με ανησυχητικό ρυθμό κάθε χρόνο νέες περιπτώσεις καρκίνου για τις οποίες ευθύνονται τα νιτρώδη.

Πώς να αποφύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν νιτρικές ενώσεις.

  1. Ελαχιστοποιήστε την κατανάλωση των επεξεργασμένων τροφίμων και των αλλαντικών, όπως τα χοτ ντογκ, τα λουκάνικα και τα σαλάμια.
  2. Ελέγξτε τις ετικέτες προσεκτικά και να αποφύγετε τα προϊόντα που έχουν στα συστατικά τους νιτρικά άλατα νατρίου ή καλίου και νιτρώδη. Εκτός από κονσέρβες κρεάτων και ζαμπόν, πολλά κονσερβοποιημένα φασόλια και τα λαχανικά με μπέικον και συσκευασμένα θαλασσινά μπορεί να περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες στα συστατικά τους.
  3. Καταναλώνετε τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας. Συνθετικές ουσίες νιτρικών και νιτρώδη δεν επιτρέπονται ως συντηρητικά στα συσκευασμένα τρόφιμα και κρέατα που είναι επισημασμένα ως βιολογικά.
  4. Μάθετε εάν το νερό σας είναι μολυσμένο με νιτρικά ή νιτρώδη. Οι δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας πόσιμου νερού κάνουν συχνά τεστ για την συγκέντρωση των ενώσεων αυτών και είναι υποχρεωμένες να αποκαλύπτουν τα αποτελέσματά τους. Αν πίνετε νερό από την βρύση, η τοπική υπηρεσία ύδρευσης μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε αν το νερό στην περιοχή σας έχει πρόβλημα με αυτές τις ουσίες. Μπορείτε επίσης να αναλύσετε το νερό σας σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο. Εάν η συγκέντρωση αυτών των ουσιών είναι πάνω από το όριο, εφαρμόστε στις βρύσες σας ή στην παροχή σας ένα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης ή ένα φίλτρο ανταλλαγής ιόντων για να απομακρύνετε τυχόν νιτρικές ενὠσεις.
  5. Κάντε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνη C και ορισμένες άλλες βιταμίνες μπορούν να μειώσουν τη μετατροπή των νιτρικών και νιτρωδών αλάτων σε νιτροζαμίνες. (πηγή)
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή και θεραπεία ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Τα άρθρα μας συνοδεύονται από τις πηγές και τα επιστημονικά δημοσιεύματα.




Δείτε επίσης:

Δείτε πως φτιάχνονται τα Hot-dog και εξαφανίστε τα από την διατροφή σας

Μμμμ... ένα υπέροχο hot dog...video (ΤΙ ΚΡΕΑΣ; ΤΙ ΤΡΩΜΕ;)

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2bzWciQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου