Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Απάτη με εισιτήρια της Ryanair

http://ift.tt/2bxDBtM
Επίσημη ανακοίνωση από την Ryanair για μια δημοσίευση που έκανε χιλιάδες πελατών να σπεύσουν να βγάλουν "δωρεάν" εισιτήρια
Η Ryanair με αναρτήσεις της στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media, διευκρινίζει πως η ανάρτηση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο για δήθεν δωρεάν εισιτήρια, είναι ψευδής.
Η εν λόγω ανάρτηση υποσχόταν κλήρωση για δωρεάν εισιτήρια της εταιρείας για την 35η επέτειο από την ίδρυση της. Στην ανακοίνωση της η Ryanair κάνει λόγο για "κακόβουλο λογισμικό" που εξαπατούσε τους χρήστες.




Σύμφωνα με την ψευδή ανάρτηση (scam δημοσίευση), οι χρήστες θα έπρεπε να κάνουν κοινοποίηση το "κακόβουλο" post και στη συνέχεια να απαντήσουν σε μια σύντομη έρευνα τριών ερωτήσεων. Για να μπει στη συνέχεια στην κλήρωση ο χρήστης, θα έπρεπε να κάνει κοινοποίηση τον σύνδεσμο σε φίλους του στο Facebook.
Με αυτό τον τρόπο οι επιτήδειοι καταφέρνουν να μαζέψουν χιλιάδες likes για τις σελίδες που διατηρούν στο Facebook και στη συνέχεια μπορούν να προωθήσουν ή να πωλήσουν ευκολότερα τις σελίδες αυτές. Με ανάλογες υποθέσεις εξαπάτησης έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ανάλογη υπόθεση είχε προκύψει και για την Aegean στις 5 Αυγούστου.


  Εάν πέσετε θύμα ανάλογης απάτης, καλό θα ήταν να αφαιρέσετε από το wall σας τη δημοσίευση και να απενεργοποίησε οποιαδήποτε εφαρμογή σας ζητήθηκε να εγκαταστήσετε.


ΠΗΓΗ 


from The Secret Real Truth http://ift.tt/2bxDtKG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου