Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

DAESH και εμπόριο οργάνων στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ


Σε ειδική μονάδα νοσοκομείου στην Μοσούλη με Γερμανό επικεφαλής ως χειρούργο αφαιρούνται όργανα από τραυματίες
προς όφελος του DAESH για την πώληση τους στην μαύρη αγορά οργάνων. Πηγή Φωτό/ RT.COM


Σε αύξηση βρίσκεται το μαύρο εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων από το DAESH επισημαίνει ειδική αναφορά σε αρχές και υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με την αναφορά υπάρχει ειδικό ιατρικό κέντρο που έχει στήσει το Ισλαμικό "Χαλιφάτο" στην Μοσούλη που ελέγχει συμβατότητες και προχωρεί σε αφαιρέσεις οργάνων από αιχμαλώτους τραυματίες (που προφανώς εκτελεί) αλλά ακόμα και από νεκρούς στρατιώτες του για να ενισχύσει τον πολεμικό στρατό του.

Η αρχή του νήματος ξεκίνησε από μια αποκάλυψη του Ιρακινού πρεσβευτή, Mohamed Alhakim, στον ΟΗΕ όπου έδειξε φωτογραφίες από ρηχούς μαζικούς τάφους με πτώματα μέσα. Όλα είχαν τομές εγχείρισης και τους είχαν αφαιρεθεί συκώτι, νεφρά, πνεύμονες και καρδιά. Ο ίδιος αναφέρει με έγγραφο της Ιρακινής υπηρεσίας πληροφοριών  μαρτυρίες νοσηλευτών σε Μοσούλη αλλά και ακτιβιστών όπου έχουν μετρήσει μόνο εκεί πάνω από 180 τέτοιες περιπτώσεις.


το παραπάνω έγγραφο είναι μετάφραση της εντολής του DAESH (FATWA) όπου δίνει το δικαίωμα
αφαίρεσης οργάνων και εμπορίας τους για την στήριξη του "αγώνα" τους

Το γαϊτανάκι αποκαλύψεων συνέχισε, τότε, η El Mondo σε Ισπανία αποκαλύπτοντας βάρβαρες φωτογραφίες και έγγραφα από το Ιράκ που έδειχναν ακόμα και αγορές ειδικών ψυγείων χειρός για μεταφορά οργάνων.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως είναι πώς η μεταφορά αυτών των οργάνων και η διάθεση τους γίνεται από κυκλώματα που βρίσκονται αρχικά στην Τουρκία και από εκεί σε συνεργασία με την Τουρκική μαφία και την Ισραηλινή, μέσα από διαύλους (μεσάζοντες) που βρίσκονται στην χώρα του Ισραήλ που θεωρείται στην μαύρη αγορά και ως κέντρο διάθεσης οργάνων προς κάθε ενδιαφερόμενο. Μάλιστα για τον σκοπό αντιμετώπισης αυτής της μάστιγας , η Ισραηλινή αστυνομία έχει δημιουργήσει ειδική μονάδα αντιμετώπισης ακόμα και με χρήση Κ9.

Η όλη επιχείρηση αποφέρει τεράστια ποσά στο Ισλαμικό χαλιφάτο που πληρώνεται πολλά εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και χωρίς ικανή ανίχνευση καθώς υπολογίζεται πώς πληρώνονται από 50.000$ μέχρι και 400.000$ για κάποια όργανα που έχουν ζήτηση στην μαύρη αγορά.

πηγές:

http://ift.tt/23JuWru
http://ift.tt/2bzdFuP
http://ift.tt/22QekZx
http://ift.tt/1PJ4PZu
http://ift.tt/1OdmYOe
http://ift.tt/1SfAR05



Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geopolitics & Daily News


from The Secret Real Truth http://ift.tt/2bzdQX4
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου