Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Αμερικανικά F-15 θα προστατεύουν το βουλγαρικό εναέριο χώρο από ρωσικές παραβιάσεις–Γιατί δεν κάνουν το ίδιο με την Ελλάδα;

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία (USAF) θα αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων F-15 για τον έλεγχο του βουλγαρικού εναέριου χώρο, αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.

Τα αμερικανικά αεροσκάφη θα αναπτυχθούν τον επόμενο μήνα, κατόπιν αιτήματος των βουλγαρικών αρχών στο ΝΑΤΟ λόγω των πολλαπλών ρωσικών παραβιάσεων τον Ιούλιο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ είχε δηλώσει ότι τον Ιούλιο υπήρξαν τουλάχιστον 10 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της χώρας από ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Τα ρωσικά αεροσκάφη φέρεται να πετούσαν με τους αναμεταδότες τους απενεργοποιημένους, τόνισε ο Nenchev, περιγράφοντας τις περιπτώσεις ως «σοβαρή πρόκληση». Η Μόσχα έχει αντικρούσει όλους τους ισχυρισμούς του Βούλγαρου υπουργού.

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Nikolai Nenchev δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει από κοινού με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ την αστυνόμευση του εναέριου χώρου, σε μια αποστολή η οποία θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για την μεταστάθμευση δύο τουλάχιστον αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών, αλλά δεν επεκτάθηκε στον τύπο τους.

«Δύο αμερικανικά μαχητικά F-15 μαζί με βουλγαρικά MIG-29 για μια εβδομάδα θα εκτελέσουν την αποστολή αυτή, η οποία αποτελεί μέρος των ενισχυμένων μέτρων αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ για τους Ανατολικούς συμμάχους», ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει την ευθύνη να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα του εναέριου χώρου μας πολύ σοβαρά. Η αποστολή αυτή είναι μια απόδειξη της αλληλεγγύης αλλά και της υποστήριξης της συμμαχίας για την Βουλγαρία », δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Alexander Vershbow.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση τόνισε ότι έως και οκτώ αεροσκάφη της USAF, μαζί με τα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό, θα σταθμεύουν στη Βουλγαρία από τα τέλη Αυγούστου για την αποστολή αυτή.

Πάντως ειδικοί αναλυτές στην Ελλάδα διερωτώνται για ποιο λόγο η συμμαχία δεν δείχνει την ίδια «ευαισθησία» για τις προκλητικότατες εναέριες και θαλάσσιες παραβιάσεις της Τουρκίας.

Τι ακριβώς παραπάνω διαθέτει η Βουλγαρία για να δείχνει το ΝΑΤΟ τόση ευαισθησία; Μήπως το ότι οι παραβιάσεις γίνονται από ρωσικά αεροσκάφη, ενώ στο Αιγαίο γίνονται από «συμμαχικά» τουρκικά αεροσκάφη που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και διεθνείς πολιτικές πτήσεις ;

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν οι Έλληνες πιλότοι οι οποίοι διώχνουν του Τούρκους κάθε φορά με την «ουρά στα σκέλια».

Πάντως η χώρα μας δεν είχε και δεν έχει ανάγκη κανέναν ανάγκη, αλλά μη μας «δουλεύουν» κιόλας οι…σύμμαχοι.
 

pentapostagma.gr


from The Secret Real Truth http://ift.tt/2bVqgs0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου