Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πυρκαγιές: Ποιος δήμος καθίζει την Τουρκία στο σκαμνί;

Ευθύνεται η Τουρκία για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την χώρα μας το 1995; Η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει.

50.000.000 ευρώ ζητά  ως αποζημίωση ο δήμος Πεντέλης από την Τουρκία για τις πυρκαγιές του Ιουλίου του 1995.

Ήδη στο πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε ο δήμαρχος Πεντέλης και οι δικηγόροι του Δήμου αν και το τουρκικό δημόσιο δεν παρέστη καθώς από μήνες το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε επιστολή στο δικαστήριο με την οποία υποστήριξε πως πρόκειται περί ετεροδικίας και άρα η Τουρκία δεν θα παραστεί.

Η αιτία που ο δήμος Πεντέλης ζητά αποζημίωση για τις φωτιές του καλοκαιριού του 1995 είναι ότι οι φωτιές «φέρονται να προκλήθηκαν σύμφωνα με την δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μ. Γιλμάζ από Τούρκους πράκτορες» όπως λέει ο δήμος.

Μιλώντας το 2011 στην τουρκική εφημερίδα "Birgun", ο Μεσούτ Γιλμάζ  δήλωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι Τούρκοι μυστικοί πράκτορες επιδίδονταν σε εμπρησμούς ελληνικών δασών την περίοδο 1993-1996, όταν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ. 

Επικαλούμενος έκθεση για τη σκοτεινή δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών επί πρωθυπουργίας Τσιλέρ, ο Γιλμάζ υποστήριξε πως με κάποια από τα μυστικά κονδύλια του τουρκικού κράτους χρηματοδοτήθηκαν: "H απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν κατά του προέδρου Αλίγιεφ και τα αντίποινα με εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα".

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιλμάζ (ο οποίος διαδέχτηκε στην πρωθυπουργία την Τσιλέρ τον Μάρτιο του 1996) δήλωσε πως σε αντίθεση με όλους τους άλλους πρωθυπουργούς της Τουρκίας, οι οποίοι όταν τελείωνε η θητεία τους ενημέρωναν τον διάδοχό τους σχετικά με το πού και το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κρατικά κονδύλια" μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός".

"Πιστεύω ότι υπήρχαν λεπτομέρειες που δεν μου γνωστοποιήθηκαν… η έκθεση περιελάμβανε όλες τις πληροφορίες εκτός από τα κρατικά απόρρητα, όπως την απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας", δήλωσε ο Γιλμάζ αναφερόμενος σε έκθεση που του είχαν παρουσιάσει σχετικά με ένα τουρκικό σκάνδαλο του 1996 (το επονομαζόμενο "Σουσουρλούκ", το οποίο έμελλε να φέρει στο φως τους δεσμούς κυβέρνησης, ενόπλων δυνάμεων και οργανωμένου εγκλήματος).

Ο δήμος Πεντέλης υποστηρίζει πως 50.000.000 ευρώ είναι το κόστος της αποκατάστασης του Πεντελικού τοπίου το οποίο καταστράφηκε στις μεγάλες πυρκαγιές του Ιουλίου του 1995.



armynow.net

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2jQoYms
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου