Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Οι Τούρκοι έστησαν σόου στα Ιμια κι εμείς δεν καταθέτουμε ούτε στεφάνι για τα τρία παλικάρια…


Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τους ήρωες των Ιμίων που δεν βολεύει κανέναν να τους θυμάται…

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα όλοι θυμούνται τα Ίμια… Και εμείς και οι Τούρκοι. Για την ακρίβεια εμείς απλά θυμόμαστε και οι Τούρκοι στήνουν σόου. Βλέπεις ακόμη κι αν τα εδάφη έμειναν ελληνικά με τη θυσία των τριών παλικαριών, τότε ως γνήσιοι γκιαούρηδες ευχαριστήσαμε τους Αμερικανούς και είπαμε ότι τη σημαία την πήρε ο αέρας και τώρα αφενός μεν απαγορεύουμε ακόμη και στις οικογένειες των παλικαριών να πάνε στον τόπο που χάθηκαν οι άνθρωποι τους, αφετέρου δε δεν αναφέρουμε ούτε καν τα ονόματα των παιδιών που έπεσαν στο καθήκον… Ρωτήστε τους γύρω σας και θα επιβεβαιώσετε του λόγου το αληθές.

Θα καταλάβετε ότι η Ελλάδα καταδίκασε στη λήθη τον Υποπλοίαρχο Καραθανάση, τον Σημαιοφόρο Γιαλοψό και τον Υποπλοίαρχο Βλαχάκο. Θα καταλάβετε ότι οι ήρωες σε αυτή τη χώρα θάβονται με τιμές ώστε μετά να «θαφτούν» ανέντιμα από όλο αυτό το σύστημα που θέλει την Ελλάδα ένα μέρος που βασιλεύουν οι απάτριδες και τα λαμόγια. Αυτοί που βάφτισαν τη θυσία αυτών των παιδιών δυστύχημα και 21 χρόνια μετά συνεχίζουν να λένε ψέματα στον κόσμο… Δεν ξέρω τι σκέφτηκαν τα τρία παλικάρια όταν έμπαιναν στο ελικόπτερο.

Φαντάζομαι πως ήθελαν να τιμήσουν τον όρκο που έδωσαν να φυλάνε την πατρίδα… Και είμαι σίγουρος πως ακόμη κι αν ήξεραν ότι 21 χρόνια μετά αυτή η πατρίδα θα προσπαθούσε να τους ξεχάσει, πάλι το ίδιο θα έκαναν… Βλέπεις, πατριώτη, ήρωας δεν γίνεσαι, γεννιέσαι… Κι αυτά τα παιδιά, όπως κι άλλα που φυλάνε Θερμοπύλες για 700 ευρώ το μήνα, δεν σκοτίζονται για το τι σκέφτεται ο χαρτογιακάς στο γραφείο του... Τους αρκεί αυτό που νιώθουν… Και θεωρούν όχι απλά καθήκον τους αλλά σκοπό ζωής να δώσουν και την ψυχή τους αν χρειαστεί για την πατρίδα και τη σημαία… Ναι, ναι, το πανί… Αθάνατοι!




onsports.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2kk8Z1m
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου