Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ελληνικοί χάρτες χωρίς Γαύδο και Καστελόριζο σε σχολικά βιβλία της ΣΤ' Δημοτικού



Freepen.gr - Σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία διάφοροι γείτονες επιβουλεύονται τη χώρα και κυκλοφορούν χάρτες συμπεριλαμβάνοντας ελληνικά εδάφη ως τμήμα των δικών τους σχεδιασμών, αποκαλύπτεται πως εδώ και χρόνια υπάρχουν σχολικά βιβλία στην Ελλάδα που δεν εμφανίζουν τη Γαύδο και το Καστελλόριζο.

Τα συγκεκριμένα μάλιστα νησιά έχουν και ιδιαίτερη γεωπολιτική αξία λόγω της ΑΟΖ.

Διαβάστε την προσφατη δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Δημήτρη Καμμένου και τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου :
«Είναι αδιανόητο την ώρα που ζητάμε τη διόρθωση των σχολικών βιβλίων της Αλβανίας και των Σκοπίων προκειμένου να επανατυπωθούν χάρτες που εμφάνιζαν ελληνικές περιοχές ως κομμάτι των συνόρων τους με τα σύνορα τους να εκτείνονται μέχρι την Ήπειρο και την Πρέβεζα, εμείς οι ίδιοι να δίνουμε βιβλία σε μαθητές του δημοτικού που εμφανίζουν το χάρτη της Ελλάδας ελλιπή.

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου ζητά να διορθωθεί ο χάρτης που εμφανίζει την Ελλάδα χωρίς τη Γαύδο και το Καστελλόριζο στο βιβλίο « Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» της έκτης δημοτικού. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα ώστε να σταματήσουμε να προσβάλλουμε τους Ακρίτες μας.

Και ενώ η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση δεν μπορεί κάποιος να μην αναρωτηθεί πόσα χρόνια εμφανίζεται λάθος αυτός ο χάρτης στο βιβλίο.

Βούτυρο στο ψωμί των γειτόνων μας με αλυτρωτικές διαθέσεις που ονειρεύονται μεγάλη Αλβανία, Τσαμουριά, επέκταση των συνόρων τους και προσβάλλουν τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων ενώ εμείς δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με τον πλέον τυπικό και ουσιαστικό τρόπο. Μέσα από τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά μας.

Είναι αυτονόητο ότι στηρίζω και επικροτώ την αξιέπαινη προσπάθεια του Υπουργού μας κ. Γαβρόγλου για την οποία του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευελπιστώ να μην υπάρχουν ανάλογοι χάρτες σε άλλα σχολικά βιβλία».




freepen.gr


Δείτε επίσης:

Ντροπή και Αίσχος! Χωρίς την Γαύδο και το Καστελόριζο οι χάρτες στα σχολικά βιβλία

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2kbyfZh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου