Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Τιμούν με προκλήσεις μία ανθελληνική επέτειο - Σε κίνδυνο οι Έλληνες της Β.Ηπείρου (vid)




Του Άρη Δημόπουλου
Δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από τις μαζικές κατεδαφίσεις ελληνικών κατοικιών στα χωριά της Βόρειας Ηπείρου και οι Αλβανοί εθνικιστές επιστρέφουν με νέα ανθελληνικά παραληρήματα. 
Πιο συγκεκριμένα, ο "ορκισμένος εχθρός" του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ήταν αυτός που είχε σειρά να προκαλέσει με την στάση του , δημοσιεύοντας στο Facebook ένα βιντεάκι με τα...αλυτρωτικά όνειρα των Αλβανών. 
Ο λόγος για τον Σαλί Μπερίσα, οποίος...γιόρτασε την επέτειο των 105 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλβανίας, διαλέγοντας να παρουσιάσει την μισή Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο υπό βαρβαρική κατοχή. 
Εδάφη ακόμη και της Δυτικής Μακεδονίας περιελάμβανε ο χάρτης-πρόκληση που δημοσιεύτηκε από τον Μπερίσα, δείχνοντας για άλλη μία φορά τις...ορέξεις των Αλβανών εθνικιστών και την δίψα τους για τα ελληνικά εδάφη. Αυτή τη φορά δεν τους έφταναν μόνο τα Ιωάννινα και η Ηγουμενίτσα, αλλά οι Αλβανοί προχώρησαν μέχρι και τα εδάφη της Πρέβεζας "προσαρτώντας" την εικονικά!
Εδώ βρίσκεται ένας "τυπικός" αλυτρωτικός χάρτης των Αλβανών εθνικιστικών, που φυσικά μεταβάλλεται συχνά, ανάλογα τις ορέξεις του εκάστοτε δημιουργού:


"Χρόνια Πολλά για την απελευθέρωση των Αλβανών. Την εορτή των εορτών", είναι το σχόλιο του Αλβανού πολιτικού, ο οποίος εικονίζεται με δύο καλλίγραμμες Αλβανίδες να...ποζάρουν με φόντο την αλβανική σημαία. 
Φυσικά μετά από όλα αυτά, από τη στιγμή που μέχρι και το νο.2 του πολιτικού κόσμου στην Αλβανία εκφέρει τέτοιους μεγαλοϊδεατισμούς, ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα για τους απροστάτευτους Έλληνες της Β.Ηπείρου, που παλεύουν μόνοι τους με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν. 
Κι όμως, πολλοί έχουν ακόμη το σθένος να λένε αυτά τα ΛΟΓΙΑ μπροστά στους βαρβάρους:





el.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2AqKLdL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου